Antena Meniu Search
x

Video Doi morţi şi nouă răniţi, după ce un marfar s-a ciocnit frontal cu un tren de pasageri, în Chile. Ultimul efectuta probe de viteză

Accident feroviar cumplit în Chile. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte nouă au fost rănite, după ce un tren de marfă s-a ciocnit frontal cu unul de pasageri, care se afla în teste. Imaginile de la faţa locului arată cu exactitate amploarea tragediei: trenul aflat în probe a ajuns aproape în totalitate peste celălalt. Autorităţile au fost nevoite să trimită două macarale pentru a îndepărta vagoanele de pe şine.

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 11:10

Două persoane au murit și nouă au fost rănite, inclusiv patru cetățeni chinezi, într-un accident feroviar frontal, joi dimineața, a informat compania de căi ferate din Chile, potrivit France24. Coliziunea a implicat un tren al Companiei de Căi Ferate de Stat din Chile (EFE), care efectua teste la periferia orașului Santiago, și un tren de marfă al companiei private Ferrocarriles del Pacífico (Fepasa). "Regretăm să raportăm moartea a doi muncitori care se aflau în trenul de marfă", a transmis compania de stat într-un comunicat. 

Doi angajaţi ai companiei ferate de stat din Chile au fost reţinuţi

Nouă persoane, care se aflau în trenul EFE, au fost rănite. Toți au fost transportați la spital.

Vezi și

Cele două garnituri s-au ciocnit pe linia principală de cale ferată, între Podul Maipo și Nos, în comuna San Bernardo, la periferia orașului Santiago.

Potrivit primarului din San Bernardo, Christopher White, ultimul accident de acest tip din zonă datează din 1955. "A fost ceva care a funcționat prost și trebuie să stabilim exact care sunt cauzele. și să ia măsurile corespunzătoare", a declarat ministrul Transporturilor, Juan Carlos Muñoz.

Poliţia investighează acum cauza coliziunii, iar doi angajaţi ai companiei feroviare au fost reţinuţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri externe » Doi morţi şi nouă răniţi, după ce un marfar s-a ciocnit frontal cu un tren de pasageri, în Chile. Ultimul efectuta probe de viteză