Antena Meniu Search
x

Video Doi români au băgat spaima în americani. Dădeau jafuri armate și fugeau din oraș în oraș până au fost prinși de polițiști

O grupare de crimă organizată românească a băgat spaima în locuitorii din statul american California. Doi români au dat spargeri cu arma în mână şi au furat bunuri de zeci de mii de dolari. Cei doi au 25 de dosare penale şi au fost prinşi după luni întregi în care au reuşit să scape de poliţişti. Autorităţile americane avertizează că numărul infractorilor de la noi din ţară a crescut constant în ultimii ani. 

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 08:15

Vezi și

Românii arestaţi sunt Mogoş Constantin și Renaldo Văduva, în vârstă de 35, respectiv 19 ani, pe numele cărora procurorii americani au formulat 25 de capete de acuzare pentru înşelăciune, jaf armat, furt şi escrocherie online.

Suspecţii acționau după un plan bine pus la punct. Abordau victimele din maşini de lux închiriate pentru a le vinde bijuterii de aur la preţuri mult mai mici decât în magazine, doar că, într-un moment de neatenţie, schimbau bijuteriile autentice cu tinichele. Țintele erau și ele alese după un tipar bine stabilit: bătrâni și migranți din Asia. 

Steven Clark, fost procuror: "Aceste organizaţii obişnuiesc să-i jefuiască pe cei mai vulnerabili dintre cetăţeni. În special oamenii în vârstă, care nu stăpânesc bine limba engleză și care pot fi ușor păcăliți."

Cum acţionau cei doi?

Pe acelaşi subiect

Reţeaua acţiona şi pe Internet, pe platformele de comerţ online, unde infractorii români postau anunţuri false de vânzare cu bijuterii şi maşini. De la domiciliile lor din San Diego, polițiștii au confiscat 13.000 de dolari cash, trei autovehicule și instrumente folosite pentru fraude cu carduri de credit. Polițiștii încearcă de mai multe luni să pună mâna pe cei doi români. Dar după ce comiteau mai multe infracțiuni în oraș, membrii rețelei își schimbau domiciliul. 

Steven Clark, fost procuror: "E foarte important, deoarece aceste organizaţii, în special, obişnuiesc să fie mereu pe fugă. Sunt într-o comunitate pentru mult timp, comit foarte multe crime şi trec la următorul oraş."

Nu este primul caz de acest tip. O altă româncă căutată de autoritățile americane este Andreea Cătălina Roșca. Aflată de mai multe luni pe fugă, este acuzată că i-a furat actriței Lily Collins, cunoscută și din "Emily în Paris", verighetele și cărțile de credit. Românca ar fi membră în una dintre grupările de crimă organizată. În doar 6 luni, 39 de milioane de dolari au fost furați din conturile bancare ale cetățenilor americani din California. Iar polițiștii sunt de părere că grupările românești de crimă organizată sunt responsabile pentru o bună parte din prejudiciu.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Doi români au băgat spaima în americani. Dădeau jafuri armate și fugeau din oraș în oraș până au fost prinși de polițiști