Antena Meniu Search
x

Video Doi soți din Bistrița-Năsăud, capii unei bande de escroci din Italia. Cum convingeau bărbați în vârstă și singuratici să le dea bani

O bandă de răufăcători români, care jefuia oameni în vârstă din Italia, a fost destrămată printr-o operaţiune comună a poliţiilor din România, Italia şi Germania. Au fost arestate 16 persoane, în frunte cu capii bandei, doi soţi din Bistriţa-Năsăud.

de Redactia Observator

la 21.05.2022, 09:09

Vezi și

Banda identifica bărbaţi italieni singuratici între 70 şi 90 de ani, care erau abordaţi de femei tinere şi convinşi, prin diferite metode, să le dea mari sume de bani. Dacă victimele îşi veneau în fire şi încercau să se opună, se trecea la ameninţări şi chiar violenţe. 

Prejudiciul total este estimat la cel puţin 760.000 de euro, dar ar putea trece de un milion. Ancheta a început în 2018, iar procurorii italieni au numit-o "operaţiunea Transilvania".

Cum au profitat 59 de români de locuitorii unui oraş din Italia

”Activităţile au fost desfăşurate în baza unui Ordin European de Anchetă şi ca urmare a colaborării dintre D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, Serviciul Cooperare, Reprezentare şi Asistenţă Judiciară, cu autorităţile judiciare din Italia. Simultan, pe teritoriul Italiei, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare şi pe teritoriul Germaniei au fost efectuate două percheziţii domiciliare, urmate de audieri de persoane, privind activitatea aceluiaşi grup infracţional”, a transmis Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că autorităţile judiciare din Italia au vizat o activitate infracţională desfăşurată de 59 de persoane de cetăţenie română, care, folosind acelaşi mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost transferaţi în România. 

”La percheziţiile efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie. În cadrul acţiunilor, poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au pus în aplicare şapte mandate de aducere, fiind depistaţi un bărbat, de 38 de ani şi şase femei, cu vârste cuprinse între 22 si 62 de ani, pe numele cărora, autorităţile din Italia au emis mandate europene de arestare”, au anunțat reprezentanții Poliției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Doi soți din Bistrița-Năsăud, capii unei bande de escroci din Italia. Cum convingeau bărbați în vârstă și singuratici să le dea bani