Antena Meniu Search
x

Doi ucraineni, printre cele cinci victime ale atacului mortal de marți seară, din oraşul israelian Bnei Brak

Doi ucraineni se află printre victimele atacului comis marţi seara la Bnei Brak, o suburbie ultrareligioasă a metropolei israeliene Tel Aviv, a anunţat miercuri poliţia israeliană, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 11:47

Oraşul israelian Bnei Brak
Oraşul israelian Bnei Brak - Profimedia Images

''Doi cetăţeni ucraineni de 23 şi 32 de ani'' figurează printre victimele atacului soldat cu cinci morţi, printre care un poliţist, marţi seară la Bnei Brak, a informat poliţia israeliană într-un comunicat. Atacul a fost al treilea comis în ultima săptămână în Israel. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea, conform Agerpres

Cine ar fi atacatorul, potrivit presei locale

Potrivit media locale, atacatorul ar fi Dia Hamarshah, un palestinian originar din Yaabad (Cisiordania) care a fost închis timp de patru ani în penitenciare israeliene. ''Asemenea acte de violenţă nu pot fi justificate şi trebuie să fie condamnate de toată lumea'', a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat violenţele. ''Moartea civililor palestinieni şi israelieni nu face decât să agraveze şi mai mult situaţia, în contextul în care noi facem eforturi pentru a ajunge la stabilitate'', a declarat liderul palestinian.

Premierul israelian Naftali Bennett a convocat marţi seară o reuniune cu principalii responsabili din domeniul securităţii. Poliţistul decedat este Amir Khoury (32 de ani), un arab israelian care a participat la operaţiunea de neutralizare a atacatorului şi pe care poliţia l-a numit ''erou''. ''Vom combate terorismul cu mână de fier. Israelul se confruntă cu un val de terorism arab mortal'', a spus Bennett.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Doi ucraineni, printre cele cinci victime ale atacului mortal de marți seară, din oraşul israelian Bnei Brak