Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi ucraineni, printre cele cinci victime ale atacului mortal de marți seară, din oraşul israelian Bnei Brak

Doi ucraineni se află printre victimele atacului comis marţi seara la Bnei Brak, o suburbie ultrareligioasă a metropolei israeliene Tel Aviv, a anunţat miercuri poliţia israeliană, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 30.03.2022 , 11:47

Oraşul israelian Bnei Brak
Oraşul israelian Bnei Brak - Profimedia Images

''Doi cetăţeni ucraineni de 23 şi 32 de ani'' figurează printre victimele atacului soldat cu cinci morţi, printre care un poliţist, marţi seară la Bnei Brak, a informat poliţia israeliană într-un comunicat. Atacul a fost al treilea comis în ultima săptămână în Israel. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea, conform Agerpres

Cine ar fi atacatorul, potrivit presei locale

Potrivit media locale, atacatorul ar fi Dia Hamarshah, un palestinian originar din Yaabad (Cisiordania) care a fost închis timp de patru ani în penitenciare israeliene. ''Asemenea acte de violenţă nu pot fi justificate şi trebuie să fie condamnate de toată lumea'', a afirmat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt.

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat violenţele. ''Moartea civililor palestinieni şi israelieni nu face decât să agraveze şi mai mult situaţia, în contextul în care noi facem eforturi pentru a ajunge la stabilitate'', a declarat liderul palestinian.

Premierul israelian Naftali Bennett a convocat marţi seară o reuniune cu principalii responsabili din domeniul securităţii. Poliţistul decedat este Amir Khoury (32 de ani), un arab israelian care a participat la operaţiunea de neutralizare a atacatorului şi pe care poliţia l-a numit ''erou''. ''Vom combate terorismul cu mână de fier. Israelul se confruntă cu un val de terorism arab mortal'', a spus Bennett.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Doi ucraineni, printre cele cinci victime ale atacului mortal de marți seară, din oraşul israelian Bnei Brak