Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump a pledat nevinovat la cele 37 de capete de acuzare. Fostul președinte și-a reluat campania pentru Casa Albă chiar după ce a ieșit din sala de judecată

Zi istorică pentru Statele Unite: pentru prima dată, un fost preşedinte, şi anume Donald Trump, a fost pus sub acuzare de un judecător federal. Trump s-a mai aflat într-o postură asemănătoare în luna aprilie, dar atunci era vorba doar de un tribunal districtual din New York, iar acum învinuirile sunt mult mai grave. Fostul lider de la Casa Albă este inculpat pentru deţinerea ilegală a unor documente clasificate, pe care le-a luat cu el după ce şi-a încheiat mandatul. În instanţă, Trump s-a aflat teoretic în stare de arest, dar judecătorul l-a eliberat fără cauţiune pentru că nu există riscul să fugă din ţară. Dimpotrivă, de îndată ce a părăsit tribunalul, el şi-a reluat campania pentru alegerile de anul viitor.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 08:24

Vezi și

Deplasarea lui Donald Trump de la hotel la tribunalul federal din Miami a avut loc într-o manieră demnă de un fost preşedinte. Cortegiul maşinilor a fost supravegheat de poliţişti şi urmărit de elicopterele presei iar la sosire, fostul preşedinte a fost aşteptat de susţinători, dar şi de câţiva contestatari. După obiceiul său, Trump a postat pe reţelele sociale mesaje sfidătoare chiar şi din maşina care-l aducea la tribunal. Dar în instanţă a rămas tăcut în cele aproape 50 de minute ale audierii. 

Avocatul său a fost cel care a anunţat că fostul preşedinte se consideră nevinovat de toate cele 37 de capete de acuzare. Judecătorul l-a lăsat în libertate cu o singură restricţie: să nu contacteze niciunul din martorii la viitorul proces. Şi la ieşirea din tribunal, Trump a lăsat declaraţiile pe seama avocaţilor. 

Alina Habba, avocata fostului președinte american: "Oamenii de la conducerea acestei ţări nu iubesc America. Ei doar îl urăsc pe Donald Trump."

Din sala de judecată, direct în campania electorală

Pe acelaşi subiect

Cortegiul s-a pus din nou în mişcare iar pe parcurs s-a produs singurul incident al zilei. Un individ în costum de puşcăriaş a sărit în faţa maşinii cu o pancartă pe care scria "Închideţi-l". Era una din lozincile favorite ale lui Trump în campania din 2016, în care adversara sa, Hillary Clinton, era ea însăşi acuzată de neglijenţă în raport cu secretele de stat. 

Protestatarul a fost imediat îndepărtat de poliţişti şi Donald Trump şi-a continuat drumul. S-a oprit la un restaurant cu specific cubanez unde clienţii păreau, cu toţii, de partea lui. I-au şi cântat "La mulţi ani", dat fiind că astăzi împlineşte 77 de ani. Iar aici, Trump a ţinut şi un discurs. 

Donald Trump, fostul președinte al SUA: "Avem o ţară care este în declin, mai mult ca oricând, şi nu putem lăsa să se întâmple aşa ceva. Voi mai ţine un mic discurs diseară." 

Fostul preşedinte a plecat apoi în New Jersey unde şi-a reluat campania electorală oficială cu un discurs şi mai sever: pe procurorul care l-a pus sub acuzare l-a calificat, pur şi simplu, drept un "derbedeu". Trump este acuzat nu doar de deţinerea ilegală a documentelor secrete, ci şi de încercarea de a ascunde acest fapt de anchetatorii FBI. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a pledat nevinovat la cele 37 de capete de acuzare. Fostul președinte și-a reluat campania pentru Casa Albă chiar după ce a ieșit din sala de judecată