Antena Meniu Search
x

Donald Trump a "sărăcit" în timpul mandatului de preşedinte. Averea sa a scăzut la 2,3 miliarde dolari

Averea lui Donald Trump a scăzut în timpul mandatului său de preşedinte, cu aproape 25%, ajungând la 2.3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

De Redactia Observator la 18.03.2021, 07:33
Donald Trump a "sărăcit" în timpul mandatului de preşedinte. Averea sa a scăzut la 2,3 miliarde dolari - Profimedia

Astfel de la 3 miliarde de dolari cât avea la începutul mandatului, în urmă cu patru ani, fostul preşedinte al Statelor Unite a ajuns la 2,3 miliarde de dolari. Pandemia de coronavirus i-a afectat puternic compania, iar finalul de mandat caracterizat prin manifestările violente i-au deteriorat şi brandul, scrie Mediafax.

Publicaţia americană Bloomberg a analizat documente financiare, documente de creditare, a realizat interviuri cu foşti executivi şi analişti din industrie, scoţând la iveală cât de problematică este situaţia pentru Trump şi pentru compania sa. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic în piaţa clădirilor de birouri şi în cea a facilităţilor turistice – ambele fiind extrem de importante în imperiul fostului preşedinte american.

Trump a mai trecut printr-o criză financiară

Totodată, asaltul asupra Capitoliului a afectat relaţia sa cu brokerii de credite şi cu creditorii. În următorii patru ani, credite în valoare de cel puţin 590 de milioane de dolari ajung la scadenţă, iar mai mult de jumătate din această sumă este garantată personal de Donald Trump.

Este de menţionat că Trump şi-a mai revenit în trecut. O revenire economică post-pandemie ar putea să majoreze valoarea proprietăţilor sale. Totodată, el ar putea continua să vândă cărţi, să se întoarcă la televiziune sau să lanseze o reţea socială care să concureze cu Twitter. Chiar dacă lucrurile merg prost, ar putea profita de acest lucru şi să îşi reducă taxele – aşa cum a făcut ani de zile.

În ceea ce priveşte proprietăţile rezidenţiale, acestea valorează 1,7 miliarde de dolari, în scădere cu 26% în perioada 2016-2021, iar asupra lor planează datorii de peste 256 de milioane de dolari.

Cele două clădiri de birouri din New York şi San Francisco gestionate sub firma Vornado au înregistrat o scădere a valorii de la peste 760 de milioane de dolari la 685 de milioane de dolari.

În acealaşi timp, proprietatea de la adresa 40 Wall St. a scăzut ca valoare de la 550 de milioane de dolari la 277,7 milioane de dolari, iar unii chiriaşi îşi doresc să plece. Cushman & Wakefield, brokerul care intermedia închirierea clădirii, a tăiat toate legăturile cu Trump după ce susţinătorii săi au răvăşit Capitoliul.

Probleme similare şi pentru Trump Tower

Trump Tower înregistrează probleme similare. Proprietarii de apartamente de aici aşteaptă de luni întregi cu unităţile la vânzare şi nu reuşesc să scape de ele nici cu discounturi atractive.

În ceea ce priveşte proprietăţile turistice, adică resorturi şi hoteluri, acestea sunt evaluate la 558,9 milioane de dolari, în scădere cu 42% din 2015 până în 2020. Acestea generează venituri de 90,8 milioane de dolari, dar asupra lor planează datorii de 330 de milioane de dolari.

Toate celelalte proprietăţi ale preşedintelui american, de la hotelul din Washington, până la complexul Doral din Miami sau Mar-a-lago, înregistrează scăderi de cel puţin 20-30%.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Donald Trump a "sărăcit" în timpul mandatului de preşedinte. Averea sa a scăzut la 2,3 miliarde dolari

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul