Antena Meniu Search
x

Donald Trump s-a vaccinat împotriva Covid-19 în ianuarie, când încă era la Casa Albă

Donald Trump și Melania Trump au primit vaccinul împotriva Covid-19 la Casa Albă în luna ianuarie, a declarat luni un consilier al fostului președinte american, pentru CNN. Nu este clar deocamdată ce tip de vaccin au primit, ori câte doze. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.03.2021, 09:57

Donald Trump s-a vaccinat împotriva Covid-19 în ianuarie, când încă era la Casa Albă
Donald Trump s-a vaccinat împotriva Covid-19 în ianuarie, când încă era la Casa Albă - Zuma Press / Paul Hennessy via Hepta
  • Donald Trump a primit cel puțin o doză de vaccin, în luna ianuarie.
  • Fostul președinte i-a îndemnat pe americani, într-un discurs ținut recent, să meargă să se imunizeze cu serul împotriva Covid-19.

Dezvăluirea vine după ce fostul președinte și-a îndemnat susținătorii să se vaccineze împotriva virusului în timpul discursului său de la Conferința de acțiune politică conservatoare de la Orlando, Florida, duminică, spunând publicului: ”Oricât de dureros este acest vaccinul, toată lumea să meargă să îl facă”, scrie CNN.

Această încurajare a marcat o schimbare notabilă, întrucât Donald Trump, în timpul mandatului său, a respins multă vreme gravitatea virusului și nu a respectat întotdeauna regulile de distanțare fizică și cele privind purtarea măștii de protecție. 

CNN a raportat anterior că un oficial de la Casa Albă a spus, la jumătatea lunii decembrie, că lui Trump nu i se va administra un vaccin împotriva coronavirusului până când nu va fi recomandat de echipa medicală de la Casa Albă.

Oficialul a spus la vremea respectivă că Donald Trump se bucură încă de beneficiile cocktailului monoclonal de anticorpi administrat în timpul recuperării sale după infectarea cu noul coronavirus, în toamna trecută.

Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris  au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19 în direct, în fața camerelor de televiziune, ca să încurajeze americanii să meargă la vaccinare.

Tratamentul administrat lui Trump, aprobat în UE

Agenţia Europeană a Medicamentului a comunicat vineri că amestecul de anticorpi monoclonali REGN-COV2, dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, poate fi folosit pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Recomandarea EMA poate fi urmată de ţările membre ale Uniunii Europene pentru utilizarea combinaţiei de casirivimab şi imdevimab înaintea eliberării autorizaţiei de comercializare, precizează agenția.

Statele Unite au aprobat din noiembrie anul trecut utilizarea produsului Regeneron în cazuri urgente, unul din pacienţii trataţi astfel fiind fostul preşedinte american Donald Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump s-a vaccinat împotriva Covid-19 în ianuarie, când încă era la Casa Albă