Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump, în război cu Forbes. Fostul președinte vrea ca revista să-și ceară scuze după ce l-a scos din topul celor mai bogați americani

Trump versus Forbes. Fostul preşedinte al Statelor Unite pretinde scuze de la revista americană de business, care l-a scos din topul celor mai bogaţi 400 de oameni. Trump îi acuză pe realizatorii clasamentului nu au luat în considerare toate datele. S-ar fi ghidat numai după faptul că averea lui a scăzut cu 600 de milioane de dolari. Republicanul este furios. S-a întâmplat a doua oară în trei ani să fie scos din topul miliardarilor şi crede că asta e o lovitură plătită de rivalii din politică. 

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 22:02

Vezi și

Revista a luat această decizie după ce averea fostului președinte a scăzut cu 19%, aproximativ 600 de milioane de dolari. Asta înseamnă că acesta are cu 300 de milioane de dolari mai puțin decât ultimul clasat din acest top.

Spre deosebire de averile constante sau în creștere ale celor care conduc în topul Forbes 400, Elon Musk, Jeff Bezos și Larry Ellison, avere netă a lui Trump a primit o lovitură dură. Acest lucru vine în condițiile în care se confruntă cu mai multe procese  civile și penale, inclusiv un proces de fraudă civilă în curs de desfășurare la New York și altele programate pentru anul viitor.

Scăderea averii nete a lui Trump a fost determinată de doi factori centrali: atât platforma sa de socializare, cât și clădirile sale de birouri şi-au pierdut din valoare, potrivit Forbes. Trump a lansat Truth Social în februarie 2022, considerând că platforma reprezintă o amenințare credibilă pentru Facebook și Twitter. În ultimele luni, reţeaua socială s-a confruntat cu o scădere a numărului de utilizatori, ajungând la 783.000 de la 1,3 milioane în decembrie 2022, aproape 1% din numărul de utilizatori al Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, în război cu Forbes. Fostul președinte vrea ca revista să-și ceară scuze după ce l-a scos din topul celor mai bogați americani