Antena Meniu Search
x

Două ore a rezistat armistiţiul umanitar din Fâşia Gaza

Armistiţiul umanitar din Gaza, care ar fi trebuit să dureze trei zile, s-a destrămat după mai puţin de două ore.

Vezi și

 Armistiţiul umanitar din Gaza, care ar fi trebuit să dureze trei zile, s-a destrămat după mai puţin de două ore. Israelul îi acuză pe luptătorii mişcării Hamas că i-au atacat trupele prin surprindere, au ucis doi soldaţi şi au capturat un ofiţer.

Încetarea focului a intrat în vigoare la ora 8. Dar armata israeliană a continuat cercetarea tunelurilor prin care palestinienii se infiltrau pe teritoriul statului evreu. Într-un asemenea tunel, câţiva militari au fost prinşi într-o ambuscadă.

Israelienii au început, imediat, căutarea militarului prizonier, un sublocotenent de 23 de ani. S-au reluat şi bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, unde localnicii abia îndrăzniseră să iasă din adăposturi ca să vadă în ce stare erau locuinţele lor.

Fireşte, Hamas susţine că Israelul este cel care a nesocotit încetarea focului. Preşedintele Barack Obama a chemat, şi el, mişcarea Hamas să elibereze ofiţerul dispărut. Dar palestinienii spun că este posibil ca acesta să fi fost ucis, la puţin timp după capturare, chiar de bombardamentele israeliene.

Între timp, ciocniri între palestinieni şi armata israeliană au început şi în Cisiordania, în urma unor manifestaţii împotriva acţiunii militare din Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Două ore a rezistat armistiţiul umanitar din Fâşia Gaza