Antena Meniu Search
x

Drama unui copil de 14 ani. Tatăl, executat de soldaţii ruşi în faţa lui. "Am urlat că n-avem arme"

Un băiat în vârstă de 14 ani şi-a spus povestea emoţionantă în presa ucraineană. Adolescentul a trecut printr-o adevărată dramă atunci când tatăl său a fost împuşcat de soldaţii ruşi.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 09:11

Drama unui copil de 14 ani. Tatăl, executat de soldaţii ruşi în faţa lui. "Am urlat că n-avem arme"
- Facebook / НДСЛ Охматдит

Băiatul şi tatăl său trăiau în oraşul Bucha, din regiunea Kiev. Într-o dimineaţă cei doi au ieşit din casă, în căutare de produse trimise ca ajutor. De aproape două săptămâni, familia stătea în casă fără apă, curent şi gaze. Pe 17 martie au fost atacaţi. "Ne-am oprit, am ridicat mâinile, am spus că nu avem arme, dar militarii ruși au început să tragă în tatăl meu. El a căzut. Apoi, au început să tragă în mine, două gloanțe m-au lovit în mână. Am căzut la pământ", a declarat adolescentul pentru hromadske.ua.

Tatăl, îngropat în curtea din spatele casei

Tânărul spune că nu ştie cum a reuşit să scape cu viaţă. Gluga hanoracului pe care îl purta în acea zi păstrează vie amintirea tragediei: o gaură făcută de glonţ e dovada că soldaţii au intenţionat să-l ucidă şi pe el. Băiatul a rămas întins pe pământ până când ruşii au plecat din zonă. Apoi, împuşcat în braţ, a ajuns cum a putut la cel mai apropiat centru medical unde a cerut ajutor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când în sfârşit a ajuns acasă, băiatul a fost nevoit să facă faţă unei alte situaţii prin care niciun copil de 14 ani nu ar trebui să treacă. A trebuit să-i povestească mamei sale cum tatăl său a fost ucis, iar el a scăpat cu viaţă ca prin minune. Băiatul a mers alături de mama sa pentru a recupera trupul tatălui, moment în care au văzut că bărbatul a fost pur şi simplu executat: un glonţ în cap şi altul în inimă. Trupul bărbatului a fost îngropat în curtea din spatele casei, iar băiatul şi mama sa au reuşit să fugă din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Drama unui copil de 14 ani. Tatăl, executat de soldaţii ruşi în faţa lui. "Am urlat că n-avem arme"