Antena Meniu Search
x

Dramele familiilor dezbinate de război. Tânăr rus, stabilit în Ucraina: ”Mama pur și simplu nu mă crede. Spune că naziștii se ucid unii pe alții”

Războiul declanșat de Putin în Ucraina dezbină familiile celor care au rădăcini în Rusia. Un tânăr de 34 de ani, care s-a mutat în Ucraina în urmă cu 10 ani, povestește că nu mai vorbește cu mama lui pentru că femeia refuză să creadă că, la el în țară, civilii sunt bombardați de ruși în casele lor.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 16:54

Dramele familiilor dezbinate de război. Tânăr rus, stabilit în Ucraina: ”Mama pur și simplu nu mă crede. Spune că naziștii se ucid unii pe alții” - Profimedia Images

Alexander Serdyuk povestește că a încetat să mai vorbească cu mama lui. Se uită nervos cum războiul se apropie din ce în ce mai mult de casa lui din Liov, în vreme ce mama lui, aflată în estul Rusiei, refuză să vadă ororile comise de ruși în Ucraina.

„Nu pot vorbi cu ea”, spune rusul de 34 de ani care s-a mutat în Ucraina în urmă cu 10 ani. „Ea nu mă înțelege. Ea spune că naziștii se ucid unii pe alții și că noi suntem responsabili pentru toate acestea. Pur și simplu nu mă crede”, adaugă el. „Obișnuiam să vorbim mult unul cu celălalt, dar acum nu mai are rost”, spune el, potrivit The Guardian.

La fel este și pentru Natasha Henova. Ea a fugit deja din casa ei, de lângă Harkov, împreună cu fii și soțul ei, alungați de bombardamentele rușilor. Când și-a sunat o verișoară care locuiește lângă Moscova pentru a o informa despre ce se întâmplă în Ucraina, ”conversația în sine a fost aproape la fel de supărătoare ca și războiul în sine”.

Ucrainenii și rușii, victimele războiului informațional

„Este înțelegătoare, dar spune că suntem mințiți”, spune Henova, profesoară de limba engleză în vârstă de 35 de ani. „Ea spune că de vină pentru tot este America. Iar eu i-am spus, OK, dar de ce ne lovesc rușii dacă totul e despre America? Ea spune că ucrainenii au fost atât de cruzi cu oamenii din Donbas. Ne-a spus că soldații ucraineni trebuie să se predea. Chiar m-a invitat să vin în Rusia să stau la ea. Nu știam dacă să râd sau să plâng. Mă lupt cu disperare aici pentru a menține Ucraina independentă și ea mă invită să merg în Rusia”, spune femeia.

Pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina intră în a patra săptămână, un război informațional între oamenii aflați de ambele părți ale graniței se intensifică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Dramele familiilor dezbinate de război. Tânăr rus, stabilit în Ucraina: ”Mama pur și simplu nu mă crede. Spune că naziștii se ucid unii pe alții”