Antena Meniu Search
x

E OFICIAL! Apare O NOUĂ MONEDĂ!

O nouă monedă va fi pusă în circulație în 2017, în Marea Britanie iar propunerea de design a adolescentului de 15 ani David Pearce a fost aleasă dintre 6.000 de dosare înscrise în competiție.

O nouă monedă va fi pusă în circulație în 2017, în Marea Britanie, iar propunerea de design a adolescentului de 15 ani David Pearce a fost aleasă dintre 6.000 de dosare înscrise în competiție.  

Guvernul britanic a dezvăluit miercuri noua monedă, pe care cele patru simboluri sunt adunate într-o coroană. Cu acest design David Pearce a câștigat competiția pentru alegerea viitoarei monezi de o liră sterlină.

Trandafirul reprezintă Anglia, narcisa — Țara Galilor, ciulinul — Scoția, iar trifoiul — Irlanda de Nord. La câteva luni după referendumul pentru independența Scoției, care ar fi putut rupe unitatea țării, designul constituie un simbol puternic, fiind preferat altor propuneri mai fanteziste, care cuprindeau cești de ceai, steaguri, hărți, referiri la vreme sau faimosul motiv Rolling Stones.

Noua monedă va fi un dodecagon (poligon cu 12 laturi) și nu un cerc, ca în prezent. Dotată cu noua tehnologie împotriva falsificării a Monetăriei Regale, 'va fi cea mai sigură monedă în circulație din lume', a spus într-un comunicat cancelarul Trezoreriei, George Osborne, citat de Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri externe » E OFICIAL! Apare O NOUĂ MONEDĂ!