Antena Meniu Search
x

Egiptul, la un pas de un nou razboi civil

La doi ani de la caderea dictatorului Hosni Mubarak, Egiptul este din nou in pragul unui razboi civil. Fortele de ordine au stat si au privit in timp ce sustinatorii si opozantii presedintelui mursi s-au batut in strada

Vezi și

Sustinatorii si opozantii presedintelui egiptean s-au incaierat pe strazile Alexandriei in apropiere de sediul Fratiei Musulmane. Cladirea a fost incendiata, iar mai multi manifestanti au fost ucisi in bataie.

Printre morti se afla si un profesor american, despre care s-a crezut initial ca este jurnalist, pentru ca facea fotografii in momentul in care a fost atacat.

Inarmati cu pietre, bate sau pistoale cu gloante de cauciuc oamenii s-au luptat in fata fortelor de ordine, care nu au intervenit. Potrivit estimarilor, sute de oameni au fost raniti in confruntarile din Alexandria. Intre timp, in Cairo, zeci de mii de oameni i-au cerut demisia presedintelui Mursi.

Si sustinatorii presedintelui au iesit in strada. Mii de oameni au participat la un miting PRO-Mursi.

Aseara a fost dus pe ultimul drum un tanar de numai 22 de ani care si-a pierdut viata joi, in luptele dintre sustinatorii si opozantii actualului presedinte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Egiptul, la un pas de un nou razboi civil