Antena Meniu Search
x

Elevii din Polonia, fără teme obligatorii acasă: "Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult. Le copiam de la cineva"

Elevii din Polonia nu mai au teme obligatorii. Guvernul polonez a introdus limite stricte privind cantitatea de teme pe care elevii trebuie să le facă, în încercarea de a moderniza sistemul de învățământ. Profesorii nu privesc însă cu ochi buni această schimbare.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 09:14

Elevii din Polonia, fără teme obligatorii acasă
Elevii din Polonia, fără teme obligatorii acasă - Shutterstock

Profesorii nu vor mai da teme obligatorii copiilor din clasele I-III. În timp ce temele pentru acasă sunt acum opționale și pentru elevii din clasele a patra până la a opta și nu sunt luate în considerare pentru o notă, potrivit Euronews.

Elevii din Polonia, fără teme obligatorii

„Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult. Nu prea aveau sens pentru că majoritatea colegilor din clasa mea și le copiam dimineața de la cineva care le făcea”, a spus Ola, o elevă de la Varșovia, în vârstă de 11 ani.

Dar nu toată lumea este convinsă. Sławomir Broniarz, șeful Uniunii Profesorilor Polonezi, spune că, deși recunoaște nevoia de a ușura viața elevilor, noile reguli au fost impuse fără o consultare adecvată cu cadrele didactice.

„În general, profesorii cred că acest lucru s-a întâmplat prea repede, prea grăbit”, a spus el.

Sistemul de învățământ din Polonia a suferit o serie de revizuiri controversate, aproape fiecare nou guvern făcând schimbări. Acest lucru a lăsat adesea părinții și profesorii confuzi și descurajați. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Elevii din Polonia, fără teme obligatorii acasă: "Sunt fericită pentru că nu-mi plăceau temele prea mult. Le copiam de la cineva"