Antena Meniu Search
x

Elicopterul în care au murit Kobe Bryant şi fiica lui, 9 curse în 3 zile. De ce s-a prăbuşit aparatul de zbor

Elicopterul în care au murit Kobe Bryant şi fiica lui făcuse 9 curse în ultimele 3 zile. Autorităţile americane au anunţat de ce ce s-a prăbuşit aparatul de zbor. 9 oameni au murit în accident.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 27.01.2020, 11:26

Kobe Bryant a murit
Elicopterul în care au murit Kobe Bryant şi fiica lui, 9 curse în 3 zile. De ce s-a prăbuşit aparatul de zbor - Twitter

Elicopterul în care au murit Kobe Bryant şi fiica lui făcuse 9 curse în ultimele 3 zile. Autorităţile americane au anunţat de ce ce s-a prăbuşit aparatul de zbor. 9 oameni au murit în accident.

Kobe Bryant (41 de ani), fostul mare baschetbalist al lui Los Angeles Lakers, a murit duminică noaptea, împreună cu una dintre fiicele lui, Gianna, 13 ani, și alte 7 persoane, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Calabasas, California.

Elicopterul, un Sikorsky S-76B, în care se aflau cele 9 persoane îi aparținea lui Kobe și a fost construit în 1991, potrivit Administrației Federale de Aviație. 

Bryant spunea că folosea des elicopterul pentru a se deplasa prin California. Potrivit site-ului flighradare24.com, fostul baschetbalist a călătorit de 9 ori în ultimele trei zile cu elicopterul personal.  

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor statistici americane, Sikorsky 76 este unul dintre cele mai sigure elicoptere, existând până acum 2 accidente fatale în 915.000 de ore de zbor, scrie gsp.ro.

De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant

Elicopterul s-ar fi prăbușit din cauza condițiilor meteo nefavorabile! În LA, la ora accidentului, era o ceață densă. Anchetatorii susțin că primele probleme au apărut când elicopterul se afla deasupra unei grădini zoologice. Pilotul a decis să dea șase ture în jurul zonei, la o altitudine destul de joasă, așteptând ca ceața să se risipească.

În jurul orei 9:30, ora locală, acesta a contactat turnul de control de la Aeroportul Burbank, care deja observase că zboară în cerc de mai bine de 15 minute. Pilotul a decis să urmeze autostrada spre destinație. La ora 9:40, nivelul de vizibilitate a scăzut și mai mult, iar pilotul a schimbat direcția, spre o zonă mai înaltă. 

A ridicat rapid elicopterul până la aproape 600 de metri. Din nefericire, n-a fost suficient pentru a evita impactul. TMZ susține că viteza elicopterului ar fi fost de 161 de noduri, adică aproape 300 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Elicopterul în care au murit Kobe Bryant şi fiica lui, 9 curse în 3 zile. De ce s-a prăbuşit aparatul de zbor