Meniu
Search
x

Elliot Page a devenit primul transsexual care apare pe coperta revistei Time: Vă rog să condamnați legislația anti-trans

Elliot Page, în trecut actrița Ellen Page, a devenit primul transsexual care apare pe coperta revistei Time unde a povestit despre decizia lui de a-și anunța identitatea de gen în mod public.

De Georgiana Dulgheru la 17.03.2021, 13:05

Elliot Page, actorul canadian, de 34 de ani, cunoscut pentru rolurile din ”Inception” și franciza ”X-Men” apare pe coperta următorului număr din revista Time, sub titlul: ”Acum sunt pe deplin cine sunt”. Este primul interviu major pentru Page de când și-a anunțat public identitatea de gen în luna decembrie a anului trecut. ”M-am așteptat la mult sprijin, iubire, dar și la multă ură și transfobie. În mare, asta s-a întâmplat”, a spus Page celor de la Time. 

Actorul nominalizat la Oscar pentru rolul din June (2008) a povestit despre copilăria sa, spunând că s-a simțiti mai mult ca un băiat de la o vârstă fragedă. Și-a amintit de ”sentimentul de victorie” când i s-a permis la vârsta de 9 ani să se tundă scurt, potrivit CNN

Page, care a anunțat public că este gay în 2014, a povestit și despre operațiile suferite, care i-au transformat complet viața. A mărturisit despre lupta pentru egalitate pentru transsexuali și despre ”standardele zdrobitoare” din industria entertainmentului, dominată încă de ”stereotipuri despre femei și bărbați”. ”Oameni extrem de influenți răspândesc aceste mituri și această retorică nocivă  - în fiecare zi vezi că existența noastră este dezbătută. Transsexualii sunt reali” a spus Elliot Page.

Poza de pe coperta TIME a fost realizată de un fotograf transsexual - Wynne Neill - care a povestit că acesta a fost un proiect de ”vis”.

Pe acelaşi subiect

Fotografia a fost publicată și de Elliot Page pe contul de Instagram cu mesajul: ”Cu mult respect pentru cei care au recunoscut public asta înaintea mea, recunoștință pentru cei care m-au sprijinit și cu mare îngrijorare pentru generația de transsexuali tineri pe care trebuie să-i protejăm, vă rog să vă alăturați și să condamnați legislația anti-trans, ura și discriminările în toate formele sale.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elliotpage

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Elliot Page a devenit primul transsexual care apare pe coperta revistei Time: Vă rog să condamnați legislația anti-trans