Antena Meniu Search
x

Video Elon Musk a făcut de ruşine un reporter BBC care i-a reproşat ura de pe Twitter fără a-şi face temele

Elon Musk, proprietarul Twitter, a acuzat un reporter BBC că a minţit în timpul unui interviu, forțându-l pe jurnalist să admită că nu are exemple de discurs instigator la ură. Jurnalistul a afirmat că acest tip ce conţinut s-a înmulţit pe platformă de la preluarea acesteia de către miliardar. 

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 17:51

Elon Musk a făcut de ruşine un reporter BBC care i-a reproşat ura de pe Twitter fără a-şi face temele
Elon Musk a făcut de ruşine un reporter BBC care i-a reproşat ura de pe Twitter fără a-şi face temele - Captură BBC

Miliardarul și proprietarul Twitter, Elon Musk, a umilit marți un reporter BBC în timpul unui interviu, forțându-l să admită că nu are exemple specifice de discurs instigator la ură pe care a afirmat că le-a văzut proliferând pe platformă de când Musk a cumpărat-o anul trecut. 

În timpul interviului "aranjat în grabă, neașteptat" între Musk și reporterul BBC James Clayton, așa cum l-a descris publicația britanică, cei doi au avut un schimb tensionat despre creșterea discursului instigator la ură pe platformă, scrie Fox News.

Musk a cerut un exemplu de discurs instigator la ură

După ce Clayton a adus în discuție subiectul – făcând ecou criticilor din partea diverselor instituții de presă că Twitter-ul lui Musk a permis să "înflorească" discursul instigator la ură – miliardarul i-a cerut reporterului să-i dea un exemplu de discurs instigator la ură pe care l-a văzut personal pe Twitter.

Pe acelaşi subiect

În mod șocant, Clayton nu avea exemple pregătite, iar Musk l-a făcut de ruşine pentru asta.

Musk i-a cerut jurnalistului să "descrie un lucru care instigă la ură" pe care l-a văzut pe Twitter, la care jurnalistul a răspuns: "Știi, doar conținut care va solicita o reacție, ceva care poate include ceva este ușor rasist sau ușor sexist. – genul ăsta de lucruri."

Musk a întrebat apoi: "Deci crezi că dacă ceva este ușor sexist ar trebui interzis? Asta vrei să spui?" Clayton a răspuns: "Nu, eu nu spun nimic". El a menționat că, cel puțin, "feed-ul" său de Twitter are "puțin mai multe" discursuri instigatoare decât înainte ca Musk să dețină platforma.

Presându-l, Musk l-a întrebat: "Poți să dai un exemplu?" Clayton, tulburat, a recunoscut: "Sincer, nu, nu..." În acel moment, Musk a devenit amuzat și a întrebat: "Nu poți da un singur exemplu?"

Cum s-a scuzat reporterul

Reporterul a oferit o scuză pentru a justifica că nu a putut susține afirmațiile sale. "Îți voi spune de ce", a spus el, adăugând, "pentru că de fapt nu mai folosesc acel feed pentru că nu-mi place în mod deosebit".

Neîncrezător, Musk a întrebat din nou: "Ai spus că ai văzut mai mult conținut urât, dar nu poți da un singur exemplu, nici măcar unul?" Reporterul și-a folosit din nou scuza, spunând: "Nu sunt sigur că am folosit acel feed în ultimele trei sau patru săptămâni..." Musk l-a întrerupt apoi: "Ei bine, atunci, cum ai văzut conținutul instigator la ură?"

Clayton a spus: "Pentru că folosesc Twitter de când l-ai preluat, în ultimele șase luni". Musk a insistat că trebuie să aibă un exemplu sau două atunci. "Bine, atunci trebuie să fi văzut la un moment dat conținutul plin de ură în feed și îţi cer un exemplu. Nu poţi da unul singur".

Elon Musk: "Tocmai ai mințit"

Clayton a continuat să se lupte să ofere o apărare.

În acel moment, Musk a declarat: "Atunci eu îţi spun, domnule, că nu știi despre ce vorbești". Reporterul a întrebat: "Chiar?", la care Musk a răspuns: "Da, pentru că nu-mi poți da un singur exemplu de conținut instigator la ură, nici măcar un tweet, și totuși ai susținut că conținutul instigator la ură a fost ridicat. Este fals".

Jurnalistul BBC a protestat, dar Musk l-a arătat cu degetul și a declarat: "Tocmai ai mințit". Reporterul a încercat apoi să-și schimbe afirmațiile inițiale, spunând: "Nu, ceea ce am susținut este că există multe organizații care spun că acest tip de informații este în creștere. Acum, indiferent dacă sunt în feedul meu sau nu..."

Din nou, miliardarul a cerut un alt exemplu, dar reporterul s-a adresat altor posturi care au descris creșterea discursului instigator la ură. Musk a rezumat apoi întregul schimb de replici, spunând: "Ați spus literalmente că ați experimentat un conținut mai rău și apoi nu ați putut da niciun exemplu. Este absurd!"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Elon Musk a făcut de ruşine un reporter BBC care i-a reproşat ura de pe Twitter fără a-şi face temele