Antena Meniu Search
x

Elon Musk îşi trimitea maşina personală în spaţiu, în urmă cu 4 ani. Unde se află acum automobilul şi şoferul său, "Starman"

În februarie 2018, Elon Musk lansa în spaţiu racheta Falcon Heavy care se afla în acel moment la prima sa misiune. Racheta avea o încărcătură simbolică: maşina personală a lui Musk şi un manechin pe post de şofer, botezat "Starman".

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 10:47

Elon Musk îşi trimitea maşina personală în spaţiu, în urmă cu 4 ani. Unde se află acum automobilul şi şoferul său, "Starman"
- Profimedia

Potrivit CNN, maşina Tesla a lui Musk se află în acest moment într-o "zonă a nimănui", undeva între Pământ şi Marte. Maşina are o orbită alungită în jurul Soarelui şi se deplasează până aproape de Marte, pentru ca apoi să se apropie iar de Pământ. Site-ul whereisroadster.com, creat de NASA, este cel care monitorizează permanent parcursul maşinii.

Conform acestui site, maşina lui Musk se află acum la aproximativ 376 de milioane de kilometri de Pământ şi la aproximativ 320 de kilometri de Marte. Tesla din spaţiu reuşeşte să încheie o rotaţie completă în jurul Soarelui în 557 de zile pământene. Potrivit lui Jonathan McDowell, astronom la Centrul Smithsonian pentru Astrofizică de la Harvard, cel mai probabil automobilul a fost lovit de meteoriţi, dar este în mare parte întreg. În cei patru ani de când este în spaţiu, maşina a parcurs aproximativ 3,2 miliarde de kilometri şi a completat 2,6 rotaţii în jurul Soarelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Elon Musk îşi trimitea maşina personală în spaţiu, în urmă cu 4 ani. Unde se află acum automobilul şi şoferul său, "Starman"