Antena Meniu Search
x

Video Elon Musk: Neuralink a implantat în premieră cu succes un cip wireless în creierul unui om

Elon Musk a anunțat că Neuralink a implantat cu succes unul dintre cipurile sale wireless în creierul unui om, o premieră pentru companie. Neuralink își propune să conecteze creierul uman la computere, pentru a ajuta la abordarea afecțiunilor neurologice complexe. Mai multe alte companii au anunțat implanturi similare.

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 20:30

Vezi și

Elon Musk duce tehnologia la un alt nivel. Neuralink, compania miliardarului, a implantat pentru prima dată un cip în creierul unei persoane. Pe reţeaua X, fostă Twitter, Elon Musk a spus că pacientul se recuperează bine. Neuralink a fost creat de Musk în vara lui 2016 și dezvoltă cipuri care pot fi implantate în creierul uman.

Omul de afaceri crede că astfel de interfețe neuronale vor permite unei persoane să învețe să controleze direct un computer cu ajutorul minţii. Cipul lui Musk a fost testat până acum pe animale, inclusiv porci și maimuțe. Totuşi, unii cercetători americani privesc cu scepticism viitorul promis de Elon Musk.

Elon Musk: Neuralink a realizat primul său implant cerebral

Situat în Fremont (California), o suburbie a oraşului San Francisco, Neuralink a primit undă verde din partea Agenţiei Americane de Reglementare a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (FDA), în luna mai.Implantul său, de mărimea unei monede, a fost deja plasat în creierul unui macac, care a reuşit să joace jocul video "Pong" fără controler sau tastatură. "Primele rezultate arată o activitate neuronală promiţătoare", a scris Elon Musk pe X (ex-Twitter).

Pe acelaşi subiect

Ce este Neuralink

Fondată în 2016, Neuralink este departe de a fi prima companie care a realizat un implant cerebral, numit şi interfaţă creier-maşină (IMC), asupra unei fiinţe umane. În luna septembrie, compania olandeză Onward a anunţat că testează cuplarea unui implant cerebral cu un altul care stimulează măduva spinării cu scopul de a permite unui pacient tetraplegic să îşi recapete mobilitatea. Încă din 2019, cercetătorii de la institutul Grenoble Clinatec au prezentat un implant care, odată instalat, permite unei persoane tetraplegice să anime un exoschelet şi să îşi mişte braţele sau să se mişte.

Neuralink a obţinut recent aproximativ 323 de milioane de dolari de la investitori în două tranşe, în august şi noiembrie. Compania spune că doreşte, de asemenea, să îi ajute pe pacienţii paralizaţi să meargă din nou, dar şi să redea vederea orbilor şi chiar să vindece boli psihiatrice precum depresia. De asemenea, Elon Musk îşi propune să ofere implantul său tuturor, pentru a permite o mai bună comunicare cu computerele şi pentru a controla, potrivit acestuia, "riscul pentru civilizaţia noastră" reprezentat de inteligenţa artificială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Elon Musk: Neuralink a implantat în premieră cu succes un cip wireless în creierul unui om