Antena Meniu Search
x

Este oficial. Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie

Prima întâlnire față în față între președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin va avea loc luna viitoare în Elveția, a confirmat marți Casa Albă, în timp ce finalizează aranjamentele pentru summit cu Kremlinul, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 17:46

Este oficial. Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie
Joe Biden / Vladimir Putin - Profimedia

„Președintele Biden se va întâlni cu președintele Putin la Geneva, Elveția, la 16 iunie 2021. Liderii vor discuta despre întreaga gamă de probleme urgente, încercând să restabiliească predictibilitatea și stabilitatea relației SUA-Rusia”, a anunțat Casa Albă. Întâlnirea mult așteptată va veni la încheierea primei călătorii internaționale a lui Biden de la preluarea mandatului.

Casa Albă l-a trimis săptămâna aceasta pe consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, la Geneva, pentru a se întâlni cu omologul său rus, au spus oficialii. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a refuzat să comenteze locul exact al întâlnirii în Geneva. 

Întâlnirea care are în joc mize mari are loc la aproape trei ani după ce Putin l-a întâlnit pe președintele de atunci Donald Trump la Helsinki, Finlanda. Oficialii au declarat că întâlnirea cu Biden va arăta foarte diferită de acel summit din iulie 2018, în timpul căruia Trump a respins în mod deschis rapoartele serviciilor secrete americane cu privire la implicarea Rusiei în alegerile din 2016.

Ar fi prima întâlnire a lui Biden cu Putin de la preluarea mandatului. Dar liderul american s-a mai întâlnit cu Putin pe când era vicepreședinte al SUA, inclusiv în 2011. O întâlnire despre care Biden a povestit că s-a uitat în ochii lui Putin și i-a spus: „Nu cred că ai suflet”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Este oficial. Joe Biden se va întâlni cu Vladimir Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie