Meniu
Search
x

Estonia mobilizează 3.000 de rezerviști pentru un exercițiu militar la graniță, după anunțul lui Putin

“Estonia este și va rămâne protejată”, a declarat prim-ministrul Estonian Kaja Kallas, într-o intervenție televizată, joi seara, după ce guvernul a decis să organizeze un exercițiu de apărare, pe fondul mobilizării parțiale din Rusia, scrie publicația ERR.

De Redactia Observator la 23.09.2022, 08:56

“Ultimele zile au adus vești care au provocat și mai multă anxietate cetățenilor. Rusia organizează referendumuri false care vizează anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina. Așa ar putea justifica că războiul din Ucraina este un război împotriva Rusiei. Putin amenință cu arme nucleare și a anunțat o mobilizare parțială. Obiectivul este de a intimida, iar asta nu este nimic nou. În prezent, nu există nicio amenințare militară directă împotriva Estoniei și nu trebuie să fim descurajați”. 

Premierul estonian a anunțat că guvernul de la Tallinn a decis să mobilizeze rezerviștii și membri ai Ligii Apărării în cadrul unui exercițiu militar Okas 2022. 

“Avem o forță de apărare capabilă, dorință de apărare și echipamente de clasă mondială. Estonia este și va rămâne protejată. Cu toții ne putem continua activitățile noastre zilnice în mod pașnic, știind că Estonia este apărată de propriile forțe de apărare, de aliații din NATO și de partenerii din Uniunea Europeană”.

Avertismentul premierului Kallas

"Cu toate acestea, Rusia vrea să dezbine societățile lumii libere. Kremlinul vrea să facă presiune asupra noastră cu prețuri la energie, atacuri cibernetice și propagandă, dar împreună ne putem descurca. Cea mai bună apărare este că nu ne lăsăm intimidați".

Șefa guvernului a transmis și un avertisment: “Deși ne pregătim de ani de zile pentru desincronizarea de urgență de la sistemul electric rusesc, pot exista încă probleme temporare cu furnizarea de energie electrică. Ar fi înțelept să fim pregătiți pentru posibile întreruperi de curent, care ar putea afecta autorități publice, companii și populația. Vă încurajez să vă gândiți cum ați face față unei pane de curent”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Estonia mobilizează 3.000 de rezerviști pentru un exercițiu militar la graniță, după anunțul lui Putin