Meniu LIVE
Search
x

Europa s-a confruntat cu cea mai rece primăvară din ultimii 8 ani. Punctul zero al anomaliei a fost descoperit deasupra Germaniei

Primăvara acestui an a fost cea mai răcoroasă din ultimii ani. Ultimi 8 mai exact. O arată un studiu realizat de Copernicus, serviciul european pentru monitorizarea schimbărilor climatice.

De Redactia Observator la 07.06.2021, 17:01

Studiul, citat de agenţia de presă dpa, prezintă faptul că temperatura medie din martie până în mai a fost cu 0,45 grade sub cea înregistrată în acelaşi interval din 1991 şi până acum.

Excepţie a făcut zona peninsulei Iberice şi, paradoxal, zona Scandinaviei. Punctul terminus al acestei anomalii meteo a fost înregistrat deasupra Germaniei, mai spun experţii.

La nivel global, temperatura a fost mai ridicată decât media acestei perioade

De o primăvară rece "s-au bucurat" doar europenii. În alte zone ale Mapamondului, temperaturile au fost mai ridicate decât media normală a acestei perioade.

Potrivit studiului Copernicus, temperatura medie a depăşit cu 0,26 grade Celsius temperatura medie din ultimii 20 de ani. Africa de Nord, Orientul Mijlociu, vestul Groenlandei şi nord-vestul Rusiei au fost afectate puternic de creşterea temperaturii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Europa s-a confruntat cu cea mai rece primăvară din ultimii 8 ani. Punctul zero al anomaliei a fost descoperit deasupra Germaniei

Breaking News

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO

Atac armat într-o școală din Rusia. Sunt 9 morți și 20 de răniți. VIDEO