Antena Meniu Search
x

Video Europa, sub teroarea furtunilor. Pagube semnificative în Germania şi Polonia, cod roşu în Anglia

Nordul Europei trăieşte sub teroarea furtunilor. Rafalele de vânt au pus la pământ case, copaci şi stâlpi de înaltă tensiune. În Germania valurile devastatoare au spart geamurile unui feribot, iar în Polonia vijelia a doborât o macara. Furtuna Ylenia nu va fi lovi România cu aceeaşi violenţă, dar efectele se simt deja în anumite zone.  

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 20:22

Vezi și

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere, în Cracovia, arată forţa cu care a lovit furtuna Ylenia. O macara este pusă la pământ, pe un şantier de construcţii. În centrul ţării, localităţi întregi arată ca după bombardament. Zeci de familii au fost mutate în adăposturi după ce locuinţele le-au fost distruse complet.  

 La nivel naţional, 200 de clădiri sunt de nelocuit, iar sute de mii de oameni au rămas în frig şi întuneric după ce vântul a pus la pământ copaci şi stâlpi de înaltă tensiune. Pagubele sunt uriaşe. În Germania vecină, vântul a depăşit 130 de kilometri pe oră. Momente de groază au fost filmate pe feribot. Un pasager a surprins momentul în care nava este lovită de un val uriaș, iar câţiva pasageri sunt luaţi de apă. 

Furtunile mătură Europa

Ca măsură de precauţie, compania feroviară de stat a anulat cursele de mare distanţă în nordul ţării, iar şcolile au fost închise cel puţin 24 de ore. Probleme au fost şi în traficul aerian.În Cehia, 300 de mii de oameni au rămas temporar, în întuneric, după ce mai mulţi copaci au pus la pământ liniile de înaltă tensiune. 

În România, Ylenia a adus de azi rafale de vânt de până la 80 de km pe oră în nordul Carpaților Orientali și în Apuseni. Iar la  peste 1700 metri viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate extrem de redusă. Mai multe judeţe sunt sub cod galben si portocaliu de vreme rea

În ochiul furtunii va fi peste doar câteva ore, Marea Britanie care a ridicat nivelul de alertă până la cel maxim. E cod roşu de vreme extremă în sud-vestul Angliei şi în sudul Ţării Galilor. Autorităţile se aşteaptă la cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Europa, sub teroarea furtunilor. Pagube semnificative în Germania şi Polonia, cod roşu în Anglia