Antena Meniu Search
x

Video Experienţă inedită, într-o biserică din Cipru. O rusoaică a rămas blocată în sarcofagul de piatră al Sfântului Lazăr. "Şi-a ispăşit păcatele"

O turistă de origine rusă, implicată într-un incident bizar, a provocat agitaţie în Biserica Sfântul Lazăr din Larnaca, Cipru. Femeia a vrut să simtă, pe pielea ei, cum e să stai întins într-un sarcofag complet închis, fără să ia în calcul că ar putea rămâne blocată acolo.

de Ioana Petcu

la 03.09.2021, 17:22

O rusoaică a rămas blocată în sarcofagul de piatră al Sfântului Lazăr, într-o biserică din Cipru
O rusoaică a rămas blocată în sarcofagul de piatră al Sfântului Lazăr, într-o biserică din Cipru - Captură video

Unii turişti nu se mulţumesc să admire, de la o distanţă sigură, relicvele istorice şi culturale din muzeele pe care le vizitează. Împinşi de curiozitate, încearcă să obţină mai mult decât le permit regulile stricte pe care administratorii obiectivelor turistice le impun pentru a-şi proteja, în primul rând, exponatele.

Este şi cazul unei turiste de origine rusă, care, aflată într-o vacanţă în Cipru, s-a gândit să încerce ceva inedit. Zis şi făcut, profitând de un moment de linişte, s-a întins în sarcofagul de piatră al Sfântului Lazăr, vechi de peste 2.000 de ani, relatează The Greek Reporter. Însă ceea ce i s-a părut, pentru scurt timp, o idee amuzantă, s-a dovedit curând o mare bătaie de cap atât pentru ea, cât şi pentru oamenii alertaţi de strigătele sale. Turista nu mai putea ieşi din sicriul acoperit cu o placă masivă, care se întinde pe mai bine de trei pătrimi din lungimea acestuia. Bătrâna a fost scoasă din sarcofag de alţi doi ruşi şi s-a ales doar cu o sperietură. Cât despre starea sarcofagului, nu există informaţii potrivit cărora starea relicvei istorice ar fi fost afectată în incident.

Într-un videoclip filmat în timp ce oamenii se chinuiau să o elibereze pe femeie din sarcofag se aud comentariile altor turişti, care spun, în glumă, că rusoaica şi-a ispăşit păcatele. Imediat după ce au scos-o din sicriu, grupul de vizitatori a părăsit în grabă biserica-monument istoric. Conform tradiţiei biblice, după ce Lazăr a fost înviat de Iisus Hristos şi a devenit primul episcop din regiune, sfântul a călătorit pe insula unde se află, în ziua de azi, Cipru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Experienţă inedită, într-o biserică din Cipru. O rusoaică a rămas blocată în sarcofagul de piatră al Sfântului Lazăr. "Şi-a ispăşit păcatele"