Antena Meniu Search
x

Zeci de creaţii expuse la muzeul memorial din Zagreb, în memoria lui Nikola Tesla

La 75 de ani de la mortea celebrului inventator Nikola Tesla, zeci de artişti şi-au expus operele inspirate de munca savantului la muzeul memorial din Zagreb.

Vezi și

La 75 de ani de la mortea celebrului inventator Nikola Tesla, zeci de artişti şi-au expus operele inspirate de munca savantului la muzeul memorial din Zagreb, care îi poartă numele.

Invenţii revoluţionare precum motorul de curent alternativ, radioul sau becul fară filament au stat la baza progresului industrial. Şi acum, influenţează şi creaţiile unor artişti contemporani.

O Minte din Viitor, aşa cum a fost numită expoziţia, reuneşte peste o sută de obiecte, maşinării şi chiar replici ale invenţiilor lui Nikola Tesla. 

Cei fascinaţi de munca lui Nikola Tesla pot merge chiar la casa natală a inventatorului din satul Smilijan, aflat în sudul Croaţiei. Acolo, vizitatorii pot vedea Bobina Tesla de un milion de volţi dar şi cum funcţionează.

Inventatorul de geniu, Nikola Tesla, s-a născut într-o familie de sârbi, pe actualul teriroriu al Croaţiei, însă a locuit în Franţa şi Statele Unite ale Americii, acolo unde a pus bazele propriei sale companii Tesla Electric Light & Manufacturing.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Zeci de creaţii expuse la muzeul memorial din Zagreb, în memoria lui Nikola Tesla