Antena Meniu Search
x

Conform unui studiu, fanii Harry Potter sunt persoane mai bune (Video)

O arată un studiu care a analizat felul în care copiii percep lumea după ce citesc celebrele volume ale seriei cu vrăjitori. Practic, cei mici învaţă să fie mai toleranţi cu cei din jur.

de Redactia Observator

la 27.04.2019, 12:10

Vezi și

O arată un studiu care a analizat felul în care copiii percep lumea după ce citesc celebrele volume ale seriei cu vrăjitori. Practic, cei mici învaţă să fie mai toleranţi cu cei din jur. Asta din cauză că personajele principale - pe care ajung să le îndrăgească - sunt adeseori marginalizate sau batjocorite.

Au trecut 18 ani de la lansarea primului film Harry Potter şi 22 de ani de la publicarea primului volum. Iar azi cercetătorii italieni pot confirma faptul că persoanele care au îndrăgit aventurile lui Harry Potter în copilărie sunt astăzi persoane mai tolerante.

Concluzia a fost trasă după realizarea unui studiu la care au luat parte 34 de elevi din clasele primare. În prima etapă elevii au fost întrebaţi care este părerea lor despre imigranţi. Iar apoi au fost împărţiţi în două echipe. Primul grup a avut ca temă să citească un fragment în care Hermione este batjocorită de Draco Malfoy.

Cel de al doilea grup, în schimb, a primit un fragment care nu avea legătură cu vreun incident rasist. Cercetătorii au observat ulterior că elevii care au citit primul fragment au devenit mai toleranţi cu imigranţii din Italia.

Oamenii de ştiinţă susţin că seriile Harry Potter îi învaţă pe copii să fie mai buni cu cei din jur, deoarece însăşi protagoniştii seriei sunt marginalizaţi din cauză că provin din familii defavorizate, precum Ron Weasley, sau din cauză că sunt diferiţi precum Harry Potter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Conform unui studiu, fanii Harry Potter sunt persoane mai bune (Video)