Antena Meniu Search
x

Fanii lui Celtic au adus sute de steaguri ale Palestinei pe stadion, la meciul cu Atlético Madrid

Suporterii echipei Celtic au afişat, în timpul meciului cu Atlético Madrid de miercuri seara, numeroase steaguri şi mesaje de susţinere pentru Palestina, în contextul războiului cu Israel, relatează Glasgow Times.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 12:44

Fanii Celtic au fluturat steagul Palestinei pe tot parcursul meciului cu Atlético Madrid, în semn de susţinere pentru civilii prinşi în război
Fanii Celtic au fluturat steagul Palestinei pe tot parcursul meciului cu Atlético Madrid, în semn de susţinere pentru civilii prinşi în război - Profimedia

Suporterii echipei Celtic au fluturat, în tribune, steagurile Palestinei şi numeroase mesaje de susţinere cu "Free Palestine". Acţiunea a fost organizată de Brigada Verde, care i-a încurajat pe fanii Celtic să nu se lase intimidaţi în cazul în care cineva încearcă să-i oprească.

Jucătorii Celtic au purtat banderole negre în semn de respect pentru victimele războiului

La fel ca la meciurile cu Kilmarnock (acasă, 7 octombrie) şi Heart of Midlothian (în deplasare, duminică), numeroase steaguri au fost fluturate în tribune, în special de către ultraşi din Brigada Verde. Sloganuri de susţinere a "Palestinei libere" au fost, de asemenea, văzute pe bannere, relatează news.ro.

Grupul şi-a reafirmat "convingerea de nezdruncinat" pe această temă, subliniind că suporterii au dreptul de a-şi exprima convingerile politice.

Într-un mesaj adresat suporterilor înainte de meci, Celtic a precizat că jucătorii şi staful tehnic din ambele tabere vor purta banderole negre "în semn de respect şi susţinere pentru toţi cei afectaţi de conflictul" din Orientul Mijlociu.

Dar clubul a precizat că bannerele, steagurile şi simbolurile legate de războiul dintre Israel şi Hamas "nu ar trebui să fie afişate pe Celtic Park."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Fanii lui Celtic au adus sute de steaguri ale Palestinei pe stadion, la meciul cu Atlético Madrid