Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fanii vedetei Eugenia Cooney, petiţie pentru a-i fi şterse canalele de Youtube, Instagram, Twitch şi Twitter din cauza aspectului fizic

Fanii youtuberiţei Eugenia Cooney au semnat o petiţie pentru a-i fi înlăturate canalele pentru că vedeta „promovează tulburări alimentare”

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.03.2021, 18:57

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Mai mulţi utilizatori ai reţelelor sociale au accesat platforma Change.org pentru a semna petiţia intitulată „Elimin-o pe Eugenia Cooney de pe YouTube, Twitch, Instagram și Twitter”

Eugenia, influencer american, a adunat peste 2 milioane de fani pe platformele de socializare YouTube, Instagram, Twitch și multe altele, iar conținutul ei a ajuns la peste 235,4 milioane de vizualizări.

O serie de utilizatori și-au exprimat îngrijorarea afirmând că „Eugenia este incredibil de subponderală” și „suferă vizibil de o tulburare de alimentație”.

„În februarie 2019, Eugenia a fost evaluată de profesioniștii din domeniul medical în ceea ce privește greutatea sa foarte scăzută și a primit un ordin de tratament involuntar sau un 5150 - o reținere psihiatrică de 72 de ore pentru evaluarea sănătății sale mentale și fizice. Eugenia a fost ulterior spitalizată pentru ceea ce mulți speculează că ar fi anorexie nervoasă, o tulburare de alimentație cu cea mai mare rată a mortalității dintre toate boalile de natură mintală" a explicat o persoană în cadrul petiţiei.

YouTuberiţa a revenit în atenția publicului în iulie 2019 alături de Shane Dawson într-un documentar de o oră intitulat The Return of Eugenia Cooney.

„Eugenia vorbește vag despre luptele ei cu tulburarea de alimentație, totuși nu dezvăluie de care tulburare de alimentație suferă și nici nu îi încurajează pe ceilalți să obțină ajutor” a adăugat un utilizator.

Creatorul petiţiei afirmă că a existat „un declin constant al aspectului fizic al Eugeniei din iulie 2019, ea a declarat că are 38,8 kg la o înălțime de 170 cm înălțime. Este clar că suferă de o tulburare alimentară care îi pune viața în pericol și, în acest moment, neagă că are nevoie de orice ajutor”

Tânăra de 26 de ani nu mănâncă şi nu bea niciodată în timpul sesiunilor sale live de pe Twitch, dar în schimb îi consideră „hateri” pe toţi cei care se leagă de greutatea ei, potrivit The Sun.

După ce a afirmat că 9% din populație suferă de o tulburare de alimentație, autorul petiţiei a continuat: „În afară de îngrijorarea pe care mulți o au pentru Eugenia, că își poate pierde viața în viitorul apropiat, este de asemenea important să luăm în considerare impactul pe care îl are boala ei în privinţa audienţei. Este trist să știu că mulți tineri se uită la Eugenia și doresc să arate la fel ca ea "

Potrivit fanilor, Eugenia „îi ignoră” pe cei care încearcă să o ajute şi susţin că „nu dorește să își asume responsabilitatea pentru influența și acțiunile sale”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânăra care a lansat întreaga mişcare împotriva faimei pe care o are youtuberiţa, dar în încercarea de a o ajuta să ducă o viaţă normală şi sănătoasă a fost la rândul ei diagnosticată cu anorexie nervoasă: „Până când Eugenia nu se începe un tratament şi nu e dispusă să vorbească despre experiența ei cu tulburarea de alimentație, este corect să spunem că va continua să-şi irosească timpul în fața a milioane de oameni. Acești oameni sunt preocupați de sănătatea și siguranța ei, mulți dintre ei ajungând la autoritățile locale din zona în care ea locuieşte. Din păcate, nu putem face nimic, ca străini, pentru a o ajuta pe Eugenia. Din acest motiv, cerem platformelor YouTube, Twitch, Twitter și Instagram să intervină și să aibă un rol activ în eliminarea temporară a Eugeniei de pe platformele menționate în perioada în care va primi ajutorul de care are atât de mare nevoie. Mulți oameni se tem că va muri înainte de a primi tratament. Prin eliminarea conturilor ei de pe aceste platforme, nu va mai fi bombardată cu comentarii despre greutatea ei, care par doar să îi încurajeze tulburarea alimentară. Deși suntem îngrijorați de ea, suntem îngrijorați și de impactul pe care Eugenia îl are asupra audienței sale și de efectele dăunătoare ale conținutului ei. La sfârșitul zilei, Eugenia este un factor de influență și a avea influență înseamnă a avea, capacitatea de a avea un efect asupra caracterului, dezvoltării sau comportamentului cuiva”

Începând de marți seara, petiția a fost semnată deja de 45.660 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fanii vedetei Eugenia Cooney, petiţie pentru a-i fi şterse canalele de Youtube, Instagram, Twitch şi Twitter din cauza aspectului fizic