Antena Meniu Search
x

Video Femeile din Iran au avut din nou voie pe stadion, după 3 ani. Cât a costat biletul pentru meciul de fotbal

Femeile din Iran au fost reprimite pe stadion la meciurile de fotbal masculine. Al doilea cel mai popular club de fotbal din ţară a rezervat 500 de locuri speciale pentru femei într-un stadion de 100 de mii de locuri pentru a asista la un meci din campionatul naţional.

de Redactia Observator

la 26.08.2022, 22:16

Vezi și

Biletele s-au pus în vânzare pentru un preţ puţin sub doi dolari, însă cu patru ore înainte de debutul meciului au început să coste pe piaţa neagră cu până la 70 de dolari. Din 1979, momentele când femeile au fost primite pe stadioane au fost foarte rare. La 4 decenii de la Revoluţia Islamică, în 2019, un spaţiu special pentru femei s-a creat la o partidă din Liga Campionilor Asiei.

Anul acesta în ianuarie, 2000 de femei au asistat la un meci al naţionalei pentru calificarea la Campionatul Mondial din acest an. Doar trei luni mai târziu, femeilor le-a fost din nou interzis accesul pe stadioane. Autorităţile par că au cedat presiunii FIFA, şi sunt dispuse să facă concesii atunci când dispun de stadioane care permit găzduirea femeilor în spaţii sigure pe stadioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Femeile din Iran au avut din nou voie pe stadion, după 3 ani. Cât a costat biletul pentru meciul de fotbal