Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 11 ani, torturată şi abuzată până la moarte de părinţi, în SUA: "Ce fel de oameni ar putea face aşa ceva?"

O întreagă comunitate plânge moartea unei fetiţe de 11 ani, torturată până la moarte de tatăl şi mama vitregă. Autorităţile au găsit trupul fără viaţă al copilei plin de semne ale abuzului, în casa familiei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.04.2021, 12:46

Feitţă cu mâinile la gură, speriată
Fetiţă de 11 ani, torturată şi abuzată până la moarte de părinţi, în SU - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vecinii şi prietenii au adus un omagiu copilei din Contra Costa, California, găsită fără viaţă de autorităţi, în casa familiei. Semnele abuzului au adus frustrare pe chipurile oamenilor care se simt vinovaţi pentru că „nu şi-au dat seama mai devreme”.

„Am eşuat. Am eşuat ca şi comunitate. Şcoala a eşuat. Am eşuat ca vecini”, a declarat miercuri Nikki Donohue-Jones, care a creat un altar cu flori şi lumânări în faţa casei unde locuia cea mică.

Pe 23 martie, în jurul orei 3:30 dimineaţa, un echipaj de prim ajutor a fost chemată la domiciliul din Rodeo pentru ceea ce reportaseră părinţii a fi „o urgenţă medicală”. Autorităţile ajunse la faţa locului au găsit copila fără viaţă, cu semne grave ale abuzului. Cauza exactă a morții ei este investigată.

"Copilul a suferit abuz fizic, au fost găsite răni semnificative, o anchetă este în curs de desfăşurare", a declarat procurorul adjunct al districtului Contra Costa, Derek Butts. El a spus că presupusul abuz datează din noiembrie anul trecut.

Pe acelaşi subiect

Părinţii au fost acuzaţi de tortură

Crystal Diaz, mama vitregă, în vârstă de 29 de ani, și tatăl Rene Diaz, în vârstă de 30 de ani, sunt acuzați de tortură, tratament neadecvat și abuz asupra copiilor. Potrivit datelor prezentate în instanţă, cuplul „a provocat în mod intenționat deprivarea libertăţii şi răni permanente cum ar fi desfigurare și loviri puternice în zona anumitor organe, ori părţi ale membrelor".

„Acuzarea ce ţine de totură şi abuz aplicate minorului se bazează pe rănile vizibile produse prin arsură asupra copilului” a spus Butts. El a descris rănile fetiţei ca fiind mai mult decât vânătăi substanțiale pe o mare parte a corpului ei. Procurorul a menţionat şi că apelul de urgență făcut de părinții săi este primul indiciu al oricărei probleme, potrivit Fox 5.

"Este șocant. Mă îmbolnăvește numai să mă gândesc la asta", a spus Christie Fernandez, a cărei fiică a fost prietenă și colegă de clasă a fetei. Femeia a spus că mama vitregă a fost foarte implicată la Rodeo Hills Elementary, unde fiicele lor frecventau școala împreună. "Ce poate fi în sufletul lor încât să facă asta unui copil, cine ar face asta unui copil. Merită tot ce vor primi”.

„Era foarte amuzantă, îndrăzneaţă, era pur și simplu drăguță cu toată lumea”, a spus Anabelle Fernandez, în vârstă de 11 ani, în timp ce își amintea de prietena ei.

„Îmi frânge inima că a trebuit să sufere așa”, a adăugat Donohue-Jones.

Tatăl și mama vitregă au fost arestaţi cu o cauțiune de 1,4 milioane de dolari fiecare şi vor trebui să se prezinte în instanţa de judecată în data de 14 aprilie pentru a-şi afla sentinţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Fetiţă de 11 ani, torturată şi abuzată până la moarte de părinţi, în SUA: "Ce fel de oameni ar putea face aşa ceva?"