Antena Meniu Search
x

Filmul nopţii fatidice în care cel puţin 170 de oameni au murit pe aeroportul din Kabul: atacatorul purta o vestă cu 11 kilograme de explozibil

New York Times a refăcut noaptea fatidică în care cel puţin 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care şi 13 militari americani, în urma atentatului de pe aeroportul din Kabul. Jurnaliştii citează surse guvernamentale.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 13:05

Filmul nopţii fatidice în care cel puţin 170 de oameni au murit pe aeroportul din Kabul: atacatorul purta o vestă cu 11 kilograme de explozibil
- Profimedia

Potrivit unui oficial american care a acceptat să discute cu New York Times, sub protecţia anonimatului, teroristul a reuşit să treacă de toate filtrele de pe traseu până a ajuns la zona porţii Abbey, de pe aeroportul din Kabul. Americanii exclud varianta mai multor atacuri şi susţin că acesta a fost singura explozie.

Atacatorul a ajuns în zona porţii Abbey în joi seară, în jurul orei locale 17:48 şi avea asupra sa o vestp plină cu 11 kilograme de explozibil. Potrivit oficialului american, citat de New York Times, acesta s-a aşezat la coadă, iar când i-a venit rândul să fie controlat şi percheziţionat de soldaţii americani s-a detonat. Oficialul american spune că teroristul avea o cantitate neobişnuit de mare de explozibil asupra sa, în mod normal cei care provoacă atentate sinucigaşe purtând între 2 şi 5 kilograme de explozibil.

Conform autorităţilor americane, printre soldaţii trimişi să asigure paza aeroportului din Kabul pe timpul evacuărilor se aflau şi tineri de 20 de ani care se aflau la prima lor misiune. "Este un război dus de aproape - poţi simţi respiraţia persoanei pe care o percheziţionezi", a declarat generalul Kenneth F. McKenzie Jr, şeful Comandamentului Central al SUA, joi, după atac. Acum, serviciile secrete americane încearcă să afle cum a fost posibil că atacatorul să ajungă la porţile aeroportului având în vedere că pe traseu erau mai multe puncte de control ale talibanilor.

Oficialii din cadrul Departamentului Apărării susţin că imediat după explozie, luptătorii aflaţi în apropierea aeroportului au deschis focul, iar o parte dintre cei peste 200 de răniţi au fost atinşi de gloanţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Filmul nopţii fatidice în care cel puţin 170 de oameni au murit pe aeroportul din Kabul: atacatorul purta o vestă cu 11 kilograme de explozibil