Antena Meniu Search
x

Forţele nucleare ruse efectuează exerciții militare la nord-est de Moscova. Participă peste 1.000 de soldați

Forţele nucleare ruse vor efectua exerciţii militare în regiunea rusă Ivanovo, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 09:58

Forţele nucleare ruse efectuează exerciții militare la nord-est de Moscova. Participă peste 1.000 de soldați
Forţele nucleare ruse efectuează exerciții militare la nord-est de Moscova. Participă peste 1.000 de soldați - Profimedia Images

Aproape 1.000 de militari participă la manevre intense cu 100 de vehicule, inclusiv lansatoare de rachete balistice intercontinentale (ICBM) de tip Yars, potrivit Ministerului rus al Apărării.

“În regiunea Ivanovo, lansatoarele autonome ale sistemului mobil de rachete la sol, Yars din cadrul Forțelor Strategice Nucleare efectuează manevre intense pe rutele de patrulare, ca parte a exercițiilor”, a transmis Ministerul rus al Apărării. 

Pe 27 aprilie, ​​Vladimir Putin a amenințat că o intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. El a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, potrivit Tass.

În replică, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că amenințările nucleare ale liderului de la Kremlin sunt "iresponsabile". "Nimeni nu ar trebui să facă comentarii inutile despre utilizarea armelor nucleare sau despre posibilitatea de a le folosi, este un gest iresponsabil”, a transmis Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Forţele nucleare ruse efectuează exerciții militare la nord-est de Moscova. Participă peste 1.000 de soldați