Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fostul medic al lotului de gimnastică din Statele Unite a primit o condamnare-şoc: 175 de ani de închisoare

Verdict nemilos pentru fostul medic al lotului de gimnastică al Statelor Unite. Larry Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 26.01.2018 , 01:19

Verdict nemilos pentru fostul medic al lotului de gimnastică al Statelor Unite. Larry Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare, după o săptămână de audieri dramatice. Peste 150 de victime au depus mărturie în procesul care a determinat federaţia americană să renunţe şi la colaborarea cu legendarul antrenor român Bela Karoli. Ranch-ul său din Texas a fost bază de antrenament pentru lotul american. Multe abuzuri ar fi avut însă loc acolo, scrie presa din SUA.

Sunt cuvintele cu care judecătoarea Rosemarie Aquilina a încheiat unul dintre cele mai urmărite procese ale ultimilor ani. La ora citirii sentinţei s-a declarat "onorată" să fie cea care îi decide soarta lui Larry Nassar. Medicul lotului naţional de gimnastică artistică a pledat vinovat la 10 capete de acuzare de agresiune sexuală. Adevărata dimensiune a ororilor comise a ieşit la iveală numai în timpul audierilor. 156 de foste sportive, inclusiv 5 olimpice medaliate cu aur, au depus mărturie împotriva lui. 

Într-o scrisoare către instanţă, Nassar s-a plâns că procesul în care a fost, deja, condamnat la 60 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă a fost un circ mediatic. 

Vezi și

Însă judecătoarea nici nu s-a uitat pe ea, motivându-şi dur sentinţa.

Totuşi, sentinţa este doar simbolică. Şi se va cumula cu o condamnare deja existentă: 60 de ani pentru pedofilie. Cazul i-a adus în atenţia procurorilor şi pe soţii Karolyi, după ce mai multe gimnaste au declarat că abuzurile au avut loc şi în timpul cantonamentelor de la ferma celebrilor antrenori de origine română. Martha şi Bella Karolyi sunt acuzaţi în presă că privau sportivele de hrană şi că, uneori, le forţau să se dezbrace în faţa colegelor pentru a fi jignite referitor la greutatea lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Fostul medic al lotului de gimnastică din Statele Unite a primit o condamnare-şoc: 175 de ani de închisoare