Antena Meniu Search
x

Francezii au voie, de luni, să iasă din localitate, pe o rază de 100 de km. Amenzi mult mai mici față de România

Francezii au voie, de luni, să iasă din localitate, pe o rază de 100 de km. Amenzile pentru încplcarea restricțiilor sunt mult mai mici față de România.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 08.05.2020, 08:34

Coronavirus în Franța
Se ridică restricțiile de circulație în Franța - hepta
  • Franța ridică restricțiile de circulație, de luni, 11 mai.
  • Va fi obligatoriu să se poarte mască în mijloacele de transport în comun.

"De luni, libertatea de mișcare va fi restabilită", a anunțat joi, 7 mai, Christophe Castaner, ministrul de Interne francez, după ce Consiliul de Miniștri a stabilit planul de măsuri de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

"Va fi posibil să ieșiți liber, în stradă, fără declarații, indiferent de departamentul în care locuiți." Totuși, această revenire la libera circulație va avea loc în anumite condiții, scrie Midi Libre.

Francezii se vor putea deplasa liber, fără declarație, dar pe o rază maximă de 100 km de casa lor. Dincolo de limita de 100 km care va fi calculată în formă de rază , va fi necesară o nouă declarație, a adăugat ministrul de Interne.

Pentru a face acest lucru, cei care circulă la distanță trebuie să aibă o dovadă profesională sau un „motiv de familie convingător” (boală, asistență pentru o persoană vulnerabilă) pentru a depăși această limită de 100 km.

Încălcarea regulilor, indiferent dacă e vorba de limita de 100 km sau de a nu purta mască în transportul public, va fi pedepsită cu amendă de 135 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Francezii au voie, de luni, să iasă din localitate, pe o rază de 100 de km. Amenzi mult mai mici față de România