Antena Meniu Search
x

Franta: Gazul sarin a fost utilizat de mai multe ori in Siria

Mininstrul francez de Externe, Laurent Fabius, a anuntat ca Franta are informatii sigure ca in Siria a fost utilizat gaz sarin in repetate randuri

"Analizele efectuate de un laborator francez pe mostre aduse din Siria demonstreaza prezenta gazului sarin. Franta are certitudinea ca a fost folosit gaz sarin de mai multe ori in Siria, in mod localizat", precizeaza seful diplomatiei franceze, citat de Mediafax.

Laurent Fabius a oferit detalii intr-o emisiune televizata la tv France2, atribuind atacul cu gaz sarin regimului sirian si avertizand ca "nu este exclusa nicio optiune". "Nu avem niciun dubiu ca a fost utilizat gaz sarin. Concluzia laboratorului este clara. Este vorba de un atac al regimului si al complicilor acestuia".

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu confruntari armate intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si fortele militare ale opozitiei. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor, de aproximativ 95.000 de morti.

Sarinul este un gaz toxic care poate patrunde in organism prin piele sau pe cale inhalatorie. Actiunea toxica se manifesta prin hipersecretie salivara, nazala, crampe musculare, pierderea cunostintei, paralizia respiratiei si moarte.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Franta: Gazul sarin a fost utilizat de mai multe ori in Siria