Antena Meniu Search
x

Franţa, îndoliată de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Omagiu adus de Emmanuel Macron: "O regină a inimilor"

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, iar vestea a îndoliat o lume întreagă. Reacţiile curg în valuri după ce Palatul Buckingham a anunţat, oficial, decesul monarhului Regatului Unit, iar preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a adus la rândul său un omagiu "reginei inimilor". 

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 21:18

Omagiu adus de Emmanuel Macron: "O regină a inimilor"
Omagiu adus de Emmanuel Macron: "O regină a inimilor" - Profimedia

Emmanuel Macron i-a adus un omagiu reginei Elizabeth a II-a, despre care a spus că a fost o prietenă a Franţei, "o regină a inimilor". "Majestatea Sa Regina Elizabeth a II-a a întruchipat continuitatea şi unitatea naţiunii britanice timp de mai bine de 70 de ani. Păstrez amintirea unei prietene a Franţei, o regină a inimilor care a marcat pentru totdeauna ţara şi secolul", a scris Macron pe Twitter. El a postat şi o fotografie a reginei care a murit la 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, relatează news.ro.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta, cu numele întreg Elisabeta Alexandra Maria, oficial Elisabeta a II-a, a fost regina Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din 6 februarie 1952. În 2015 a depășit-o pe Regina Victoria, devenind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Tronul ţării a trecut imediat și fără ceremonie la moștenitor, Charles, fostul Prinț de Wales, transmite BBC. Dar există o serie de pași practici și tradiționali pe care trebuie să îi parcurgă pentru a fi încoronat rege.

Unul dintre primele acte ale Prințului Charles este să decidă dacă vrea să domnească ca Regele Charles al III-lea sau să ia un alt nume, dintre cele patru pe care le are - Charles Philip Arthur George. De exemplu, prenumele bunicului său, George al VI-lea, era Albert, dar el a domnit folosind un alt nume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Franţa, îndoliată de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Omagiu adus de Emmanuel Macron: "O regină a inimilor"