Antena Meniu Search
x

Foto "Frumoasa mea copilă, am recuperat-o". Și-a salvat fiica de Hamas, deși nu au mai vorbit de 6 ani. Rănită grav, cu ultimele puteri, fata i-a trimis un mesaj

Războiul Israel - Hamas. Un bărbat și-a salvat fiica, cu care nu mai vorbise de șase ani, de la moarte. Fata a fost împușcată și rănită grav, după ce teroriștii Hamas s-au năpustit asupra locuinței sale. Cu ultima putere, i-a trimis un mesaj tatălui său. După un drum lung și anevoios, bărbatul și-a găsit fiica și a dus-o la cel mai apropiat spital, pentru a-i trata rănile. 

de Redactia Observator

la 14.10.2023, 15:44

Și-a salvat fiica de Hamas, deși nu au mai vorbit de 6 ani. Rănită grav, cu ultimele puteri, fata i-a trimis un mesaj
Și-a salvat fiica de Hamas, deși nu au mai vorbit de 6 ani. Rănită grav, cu ultimele puteri, fata i-a trimis un mesaj - BBC

Neta Portal, în vârstă de douăzeci și doi de ani, nu a vorbit cu tatăl ei de șase ani, după divorțul părinților ei. Dar când teroriștii Hamas au pătruns în casa ei din comunitatea evreiască din Kfar Aza și au împușcat-o de șase ori, ea a știut că el era singura persoană care i-ar putea salva viața. Shimon Portal, de profesie polițist, era deja într-un schimb de focuri în orașul Sderot din apropiere când a primit primul mesaj de la fiica sa. Neta a ajuns la spital cu răni multiple. Medicii i-au scos cinci gloanțe din piciorul stâng și unul din cel drept. Tânăra tremură și acum când își amintește cum teroriștii au intrat în casa ei și au început să tragă, potrivit BBC.

Ei împușcau oameni. Împușau copiii. Și oamenii strigau: „Te rog, nu, te rog nu”. Am încercat să mă trezesc pentru că nu voiam să mor”.

Lângă ea, în camera de spital, stă iubitul ei Santiago sau Santi, care se străduiește să-și țină lacrimile. Cuplul petrecuse patru luni în Kfar Aza, un loc pe care îl descriu drept cel mai frumos de pe pământ.

Și-a salvat fiica cu care n-a mai vorbit de 6 ani

Pe acelaşi subiect

Santi mi-a spus: „Neta, te rog deschide fereastra. Te rog sări. Am început să deschid geamul și am văzut 10 sau 15 teroriști”, a povestit tânăra ce i-a spus iubitul ei în acele clipe de coșmar.

Nu-i venea să creadă ce vedea.

Stăteau pe o mașină cu o mitralieră mare, fumau țigări și râdeau de parcă ar fi fost în vacanță”, a spus tânăra.

Neta spune că ei și iubitul ei le era frică să sară, dar când un atacator a aruncat o grenadă în cameră, Santi a apucat-o și au sărit împreună pe fereastră.

Teroriștii ne-au văzut și au început să tragă de parcă nu eram nimic”.

Neta a fost lovită de și mai multe gloanțe în picior și în mână.

Santiago a țipat la mine: „Te rog ridică-te – începe să fugi. Dacă nu te ridici, vom muri. O să murim”.

Santiago a reușit să o ducă în siguranță la două străzi mai departe, unde s-au ascuns sub o grămadă mare de gunoaie, încercând să rămână cât mai tăcuți. În timp ce Santiago și-a folosit în tăcere cămașa pentru a încerca să oprească sângele care iese din picioarele Netei, ea a reușit să-i trimită un mesaj tatălui ei din nou. Tot în spital și stând lângă fiica lui, Shimon Portal îmi spune cum a fost să primesc acel mesaj.

"Inima mi s-a oprit. Creierul a început să se rotească. Eram supărat."

El era deja în drum spre Kfar Aza, dar când a fost atacat de teroriști. Bărbatul a reușit să plece în timp ce aceștia contiuat să tragă cu armele în mașina lui. S-a liniștit și apoi a încercat să facă o a doua încercare de a-și salva fiica.

O reuniune între tată și fiică în mijlocul unuia dintre cele mai îngrozitoare atacuri pe care le-a suferit Israelul

"Deodată, trei copii au fugit la mașina mea pentru că mă auziseră strigând în ebraică. Și am deschis ușa. Au început să intre în față, dar doi teroriști au ieșit din case și au tras în noi", a povestit bărbatul.

Shimon spune că a reușit să scape cu cele trei fete. Nu știa unde locuiește fiica lui, dar a mers la dresa pe care ea i-a trimis-o. Apoi a găsit-o. A pus pe Neta pe bancheta din spate împreună cu Santiago, care fusese și el împușcat în picior, și  condus la cel mai apropiat spital.

O reuniune între tată și fiică în mijlocul unuia dintre cele mai îngrozitoare atacuri pe care le-a suferit Israelul. Acum, în secție, Shimon se uită la fiica lui și își mulțumește cu fiecare clipă că a reușit să ajungă la ea la timp.

"Frumoasa mea copilă. Am recuperat-o."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Frumoasa mea copilă, am recuperat-o". Și-a salvat fiica de Hamas, deși nu au mai vorbit de 6 ani. Rănită grav, cu ultimele puteri, fata i-a trimis un mesaj