Antena Meniu Search
x

Video Furia naturii, dezlănţuită în Mexic. Ţara afectată de un seism de 7 şi de inundaţii: bilanţul morţilor creşte de o oră la alta

Cutremur devastator în Mexic. Seismul, de magnitudine 7 pe scara Richter, a avut loc în urmă cu câteva ore. Epicentrul a fost situat în apropierea marelui port Acapulco, de pe coasta Pacificului, dar seismul a fost resimţit puternic şi în capitala ţării, la peste 300 de kilometri distanţă. În plus, centrul ţării este acaparat de inundaţii. 17 pacienţi au murit după ce spitalul în care se aflau a fost lovit de viitură.

de Redactia Observator

la 08.09.2021 , 13:58

Forţa cutremurului a fost surprinsă de mai multe camere de supraveghere din Acapulco, aflat la 17 kilometri de epicentru. Mai multe ziduri s-au prăbuşit şi au avut loc şi mai multe alunecări de teren. Serviciile de urgenţă sunt în alertă, mai ales că seismul a fost urmat de câteva replici puternice. La Ciudad de Mexico, cutremurul a fost resimţit aproape un minut. Localnicii fuseseră avertizaţi, cu câteva secunde mai devreme, de sistemul de alarmă seismică, aşa că mulţi dintre ei au avut timp să evacueze clădirile mai fragile. Seismul a întrerupt şi un meci de lupte, sport foarte popular în Mexic, şi i-a înspăimântat atât pe sportivi cât şi pe spectatori. Fulgerele care însoţesc seismele majore i-au alarmat şi mai mult pe locuitorii capitalei.

În tot acest timp, Mexic se confrunta cu fenomene extreme. Precipitaţiile abundente au inundat statul  Hidalgo din centrul ţării. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi după ce spitalul în care se aflau a fost afectat de viitură. Din păcate, pentru mai mulţi oameni, nu s-a putut face nimic. Iar bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Furia naturii, dezlănţuită în Mexic. Ţara afectată de un seism de 7 şi de inundaţii: bilanţul morţilor creşte de o oră la alta