Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furie într-un oraş din Polonia. Un milionar e acuzat că a inundat voit toată zonă doar pentru a-şi salva afacerea

Scandal uriaş în Polonia în contextul în care ţara, la fel ca România, se confruntă cu inundaţii devastatoare provocate de ciclonul Boris. Proprietarul unui resort turistic e acuzat că a inundat deliberat zona pentru a-şi salva afacerea.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 13:07

Furie într-un oraş din Polonia. Un milionar e acuzat că a inundat voit toată zonă doar pentru a-şi salva afacerea - Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit Gazeta Wyborcza, o inundaţie uriaşă a perturbat traficul şi vieţile oamenilor din oraşul Jelenia Gora. Nivelul apelor a depăşit recordul stabilit în 1997, precedenta inundaţie masivă care "a măturat oraşul". Locuitorii din zonă dau vină pe un milionar care s-a mutat recent şi şi-a construi un cartier rezidenţial. Pentru a-şi salva investiţia, el a ales să inunde zona.

Milionarul se confruntă acum cu furia oamenilor

Concret, oamenii îl acuză că a ordonat ridicarea unor diguri în apropierea unor canale de scurgere. Digurile au făcut ca zona protejată de omul de afaceri să fie ferită de inundaţii, în schimb apa fiind redirecţionată către restul oraşului. Primarul spune că va analiza situaţia, iar autorităţile competente vor deschide o anchetă pentru a vedea dacă se impun sancţiuni şi care ar putea fi acestea.

Articolul continuă după reclamă

Reprezentanţii Holiday Park Resort, compania milionarului care se confruntă acum cu furia cetăţenilor, nu au dorit să facă niciun comentariu pe marginea subiectului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Furie într-un oraş din Polonia. Un milionar e acuzat că a inundat voit toată zonă doar pentru a-şi salva afacerea