Antena Meniu Search
x

Garda Tineretului din Copenhaga sărbătoreşte 175 de ani de existenţă

O gardă de onoare formată numai din copii şi adolescenţi îşi sărbătoreşte 175 de ani de existenţă. Aşa-numita Gardă a Tineretului din Copenhaga se mândreşte cu bătrâneţea sa, fiind cea mai veche formaţiune de acest fel din lume.

de Redactia Observator

la 23.08.2019, 11:06

Vezi și

O gardă de onoare formată numai din copii şi adolescenţi îşi sărbătoreşte 175 de ani de existenţă. Aşa-numita Gardă a Tineretului din Copenhaga se mândreşte cu bătrâneţea sa, fiind cea mai veche formaţiune de acest fel din lume. Deşi au doar îndatoriri de protocol, tinerii gardieni sunt înarmaţi cu puşti adevărate şi îşi iau în serios misiunile.

Defilarea Gărzii Tineretului îi încântă pe toţi vizitatorii marelui parc de distracţie Tivoli din Copenhaga. Formaţiunea a fost înfiinţată în 1844, chiar de întemeietorul parcului.

Uniformele roşii şi căciulile din blană de urs datează tot din secolul al 19-lea, ca şi puştile pe care le poartă unii dintre micii soldaţi. Cei mai mulţi, însă, mânuiesc doar, cu talent, instrumente muzicale.

S-ar putea crede că dintr-un asemenea corp militar pot face parte doar băieţi. Dar, de câţiva ani, în Gardă sunt primite şi fete.

Garda Tineretului este adesea invitată la vizitele oficiale ale demnitarilor danezi în străinătate şi la alte evenimente, inclusiv cereri în căsătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Garda Tineretului din Copenhaga sărbătoreşte 175 de ani de existenţă