Antena Meniu Search
x

Gimnastul rus care a purtat pe piept litera Z la Cupa Mondială va fi cercetat disciplinar pentru comportamentul „șocant”

Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a anunțat că va deschide proceduri disciplinare împotriva gimnastului rus Ivan Kuliak pentru „comportamentul său șocant” de a afișa un simbol al sprijinului pentru invazia Ucrainei de către Rusia în timpul unui eveniment.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 09:25

Gimnastul rus a purtat litera Z pe piept la ceremonia de premiere
Gimnastul rus a purtat litera Z pe piept la ceremonia de premiere - Twitter

Tânărul de 20 de ani a terminat pe locul al treilea în finala de la paralele la Cupa Mondială cu aparate de la Doha în weekend și și-a afișat litera „Z” pe partea din față a ținutei sale, în timp ce stătea pe podium lângă rivalul ucrainean Illia Kovtun, care a câştigat aurul, scrie Reuters.

Forțele ruse au folosit litera Z ca simbol de identificare pe vehiculele lor în Ucraina. Unii susținători ai invaziei au afișat și ei simbolul. „Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui... Kuliak în urma comportamentului său șocant la Cupa Mondială cu Aparatură”, a spus FIG într-un comunicat .

Sancţiuni pentru Rusia

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operațiune specială” menită să nu ocupe teritorii, ci să distrugă capacitățile militare ale vecinului său și să captureze ceea ce consideră naționaliști periculoși. Belarus a fost de asemenea o zonă cheie pentru forțele ruse. FIG și-a anulat deja toate evenimentele din Rusia și Belarus, adăugând că nu va aloca alte evenimente celor două țări până la o nouă decizie.

„FIG a adoptat măsuri suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului pe 4 martie. Din 7 martie 2022, sportivii și oficialii ruși și belarusi, inclusiv judecătorii, nu au voie să participe la competițiile FIG sau la competițiile sancționate de FIG”, a adăugat acesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Gimnastul rus care a purtat pe piept litera Z la Cupa Mondială va fi cercetat disciplinar pentru comportamentul „șocant”