Antena Meniu Search
x

Grecia a construit un gard lung de 40km, la graniţa cu Turcia, pentru a opri trecerea refugiaţilor afgani. Include supraveghere video de ultimă generaţie

Grecia a finalizat lucrările la un gard de 40 km cu sistem de supraveghere de ultimă generaţie, pentru a opri trecerea refugiaţilor afgani în Europa după preluarea puterii de către talibani.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 21.08.2021, 13:49

Gard de protecţie împotriva refugiaţilor afgani
Gard de protecţie împotriva refugiaţilor afgani - Getty Images

Evenimentele din Afganistan au alimentat temerile din Uniunea Europeană cu privire la repetarea crizei refugiaților din 2015, când aproape un milion de oameni care fug de război și sărăcie în Orientul Mijlociu au trecut în Grecia din Turcia, în drumul lor spre ţările nordice.

Grecia a fost pe prima linie a crizei și a declarat că forțele sale de frontieră sunt în alertă pentru a se asigura că nu va deveni din nou poarta de acces a Europei. Criza din Afganistan a creat „posibilități pentru fluxurile de migranți”, a declarat ministrul pentru protecția cetățenilor, Michalis Chrisochoidis, după ce a vizitat vineri regiunea Evros alături de ministrul apărării și șeful forțelor armate.

Grecia limitează intrarea afganilor la graniţa cu Turcia

Chrisochoidis a declarat că extinderea gardului existent de 12,5 km la granița sa cu Turcia a fost finalizată în ultimele zile și prevăzută cu un sistem automat de monitorizare electronică de înaltă tehnologie. Premierul Kyriakos Mitsotakis și președintele turc Tayyip Erdogan au discutat vineri despre situaţia Afganistanului.  Erdogan a spus că Iranul, o cale cheie pentru afgani către Turcia, ar trebui să acorde sprijin, în caz contrar, un nou val de migrație este „inevitabil”.

Grecia și-a întărit politica de migrație în ultimele luni prin împrejmuirea taberelor sale de migranți și a dezvăluit planurile de a construi două facilități de tip închis pentru a găzdui refugiaţii pe insulele Samos și Lesbos, aproape de Turcia. În ultimele zile, scene haotice s-au desfăşurat pe aeroportului Kabul în, după ce mulțimile disperate de afgani au încercat să fugă din țară. Între timp, Marea Britanie s-a angajat să primească până la 5.000 de refugiați afgani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Grecia a construit un gard lung de 40km, la graniţa cu Turcia, pentru a opri trecerea refugiaţilor afgani. Include supraveghere video de ultimă generaţie