Antena Meniu Search
x

Video Grecia, devastată de furtuna Elias: unele zone au fost curând "măturate" şi de un ciclon. Un elicopter de salvare s-a prăbuşit în mare

Grecia se confruntă din nou cu inundaţiile de cod roşu, şi chiar în zonele lovite de un ciclon devastator în urmă cu câteva săptămâni. Oraşul Volos e iar sub apă după o furtună de câteva ore. A fost declarată stare de urgenţă în zonă. Iar în Evia, un elicopter s-a prăbuşit în mare din cauza vremii cumplite.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 20:21

Vezi și

După ciclonul Daniel, Grecia e lovită acum de furtuna Elias. Zone întregi sunt devastate iaraşi de ape.  În insula Evia, peste 40 de case au fost inundate după ce râul care traversează oraşul Rovies s-a revărsat. Şuvoaiele de apă au distrus principalele drumuri şi casele din apropierea râurilor. Peste 250 de oameni au fost evacuaţi, iar la 112 au sunat mii de oameni să ceară ajutor. Un elicopter privat, cu doi oameni la bord s-a prăbuşit în mare la nord de Evia. Nu este clar ce s-a întâmplat, dar martorii povestesc că au auzit un zgomot puternic, ca de explozie. Presa elenă scrie că de vină pentru producerea accidentului ar putea fi vântul puternic şi vizibilitatea redusă.

Rafalele de vânt au atins 130 de kilometri pe oră si au luat pe sus acoperişurile clădirilor

Situaţia este dramatică şi în Volos. În oraşul cu peste 140 de mii de locuitori, autorităţile au instituit deja starea de urgenţă. Peste 80 la sută din locuinţe au rămas fără electricitate, iar oamenilor li s-a recomandat să rămână în case. Ca măsură de precauţie, localnicii nu mai au voie să folosească maşinile. În schimb, în zonele rurale, fără baraje şi fără canalizare, oamenii se tem pentru viaţa lor. Oficialii au dat ordin de evacuare, iar localnicii se pregătesc să-şi părăsească pentru a doua oară în acest an casele. Vremea este violentă şi la sute de kilometri distanţă. În Irlanda, furtuna Agnes a făcut prăpăd în oraşele aflate în apropierea litoralului.

Rafalele de vânt au atins 130 de kilometri pe oră si au luat pe sus acoperişurile clădirilor. Furtuna s-a îndreptat şi spre Marea Britanie. Un cod galben de vânt puternic a fost în vigoare astăzi în aproape toate regiunile din ţară. Britanicii au fost sfătuiţi să stea departe de apă din cauza valurilor puternice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Grecia, devastată de furtuna Elias: unele zone au fost curând "măturate" şi de un ciclon. Un elicopter de salvare s-a prăbuşit în mare