Antena Meniu Search
x

Video Grecia, între extreme: Incendii de vegetaţie şi furtuni devastatoare

Fenomenele meteo extreme continuă în Grecia. După ce în ultimele 8 zile s-au înregistrat peste 600 de incendii de vegetaţie, o furtună devastatoare cu grindină a lovit nord-estul ţării, inclusiv pe insula Thassos.

de Redactia Observator

la 11.08.2021, 15:30

Vezi și

Ploaia cu grindină a durat aproape o oră, însă nu a fost prognozată de meteorologi. Turiştii şi localnicii au evacuat plajele şi s-au ascuns în locuri protejate.

Grindină de dimensiunea mingilor de golf

Vizibilitatea redusă şi grindina de dimensiunea mingilor de golf au creat probleme şi în trafic, unde mulţi şoferi au fost nevoiţi să se oprească. Zeci de maşini, panouri solare şi grădini au fost avariate.

Pe de altă parte, peisaje copiate parcă din infernul lui Dante domină insula Evia. La 2 ore distanţă de Atena, coşmarul nu se mai termină. Izbucnite cu 3 zile în urmă, flăcările sunt de o violenţă rară, iar canicula şi vântul care bate cu putere le fac de neoprit. Înconjurate de foc, zeci de localităţi au fost evacuate. În timpul nopţii, peste 600 de oameni au fost luaţi direct de pe plajă de salvatori.

A doua cea mai mare insulă a Greciei e zonă de război. Lupta oamenilor cu natura se dă pe mai multe fronturi. Pompierii abia mai reuşesc să facă faţă focarelor, iar vântul şi vizibilitatea scăzută nu permit intervenţia aeriană în multe zone. 300 de case au fost deja făcute scrum. Sub efectul unui val istoric de caniculă, ţara se confruntă cu 150 de incendii. 6 regiuni, inclusiv Atica, sunt sub alertă de cod roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Grecia, între extreme: Incendii de vegetaţie şi furtuni devastatoare