Antena Meniu Search
x

Grecia, sub lupă la Bruxelles

Miniştrii de finanţe din Zona Euro au avut o primă întâlnire-cheie astăzi, pentru a analiza planul de reforme propus de guvernul Greciei. Dacă măsurile vor fi considerate credibile, Grecia are şanse să evite ieşirea din Zona Euro, spun europenii

Vezi și

Miniştrii de finanţe din Zona Euro au avut o primă întâlnire-cheie astăzi, pentru a analiza planul de reforme propus de guvernul Greciei. Dacă măsurile vor fi considerate credibile, Grecia are şanse să evite ieşirea din Zona Euro, spun europenii. 

Verdictul va fi dat însă mâine, de liderii Uniunii, care se vor reuni la Bruxelles, într-un summit decisiv. Diferenţa de atmosferă între Grecia continentală unde oamenii încă stau la cozi la bancomate şi cea insulară, unde turiştii sunt la tot pasul, e uriaşă. Trimisul nostru special Daniel Coman a luat pulsul localnicilor din insula grecească Delos.

E doar o chestiune de timp până când şi aprovizionările la marile complexuri hoteliere vor fi afectate. Atunci şi turiştii vor fi tot mai puţini, de la săptămână la săptămână. Toţi grecii, fie simpli cetăţeni, fie patroni de hoteluri sau oameni de afaceri îşi doresc ca lucrurile să revină la normal, şi cât mai repede.

Situaţia nu e deloc bună, acum în Grecia dar cred cu tărie în Uniunea Europeană şi în comunitatea europeană şi în faptul că în această comunitate trebuie şi noi să rămânem pentru a ne îndeplini visurile greceşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Grecia, sub lupă la Bruxelles