Antena Meniu Search
x

Grecii fac teste cu turişti. 200 de olandezi trebuie să stea 8 zile la all-inclusive, dar să nu iasă din hotel

Aproape 200 de turiști olandezi au schimbat carantina în Olanda pentru opt zile de carantină voluntară într-o stațiune de vacanță din Grecia, ca parte a unui test pentru a vedea dacă se pot aranja sărbători sigure în timpul pandemiei COVID-19.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.04.2021, 17:43

200 de turişti experimentează vacanţa în Grecia, din carantină - Mitsis Grand Hotel

Pentru 399 de euro fiecare, participanții vor avea acces "all inclusive" la piscine, restaurante și alte facilități ale Hotelului Mitsis Grand Beach de pe insula Rodos, dar nimic altceva.

Grecia face teste, pentru a vedea dacă sărbătorile de Paşte pot fi sigure

Voluntarii vor trebui să se mulțumească cu privitul mării din camera lor sau de pe terasele hotelului, deoarece nimeni nu are voie să părăsească stațiunea unde vor fi singurii oaspeți. "Îmi place foarte mult să fiu departe de spațiul meu obișnuit și dacă asta înseamnă să nu ies în afara hotelului va trebui să mă obişnuiesc, dar este în regulă”, a declarat pentru Reuters designerul grafic Amy Smulders, înainte de a pleca în excursie împreună cu sora ei. "Este încă o sărbătoare, mai este soare, asta este cel mai important", a spus ea.

La hotel, oaspeții vor trebui să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri unii de alții. De asemenea, aceștia se confruntă cu mai multe teste de coronavirus înainte, în timpul și după călătorie și vor trebui să facă o carantină timp de cel puțin 5 zile la întoarcere. În ciuda restricțiilor, cererea pentru călătorie a fost mare, aproximativ 25.000 de persoane s-au înscris luna trecută în speranța de a obține un bilet.

Operatorul turistic olandez Sunweb, care a organizat călătoria susținută de guvern, speră că experimentul va arăta că oamenii se pot bucura în continuare de o vacanță, chiar și cu regimuri stricte de siguranță, și să deschidă drumul pentru redeschiderea turismului. "Pentru industria turismului este extrem de important. Nu cred că multe companii vor supraviețui încă o vară fără turişti", a spus directorul executiv al Sunweb, Mattijs ten Brink.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Grecii fac teste cu turişti. 200 de olandezi trebuie să stea 8 zile la all-inclusive, dar să nu iasă din hotel