Antena Meniu Search
x

Premierul Dmitri Medvedev şi Guvernul Rusiei au demisionat

Guvernul Rusiei a demisionat, a transmis Premierul Dmitri Medvedev. Anunţul a fost făcut în urma discursului despre starea naţiunii, al Preşedintelui Vladimir Putin.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 15.01.2020, 22:10

Guvernul Rusiei a demisionat, a transmis Premierul Dmitri Medvedev. Anunţul a fost făcut în urma discursului despre starea naţiunii, al Preşedintelui Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei a transmis, la rândul său, că a acceptat demisia şi că actualul guvern va rămâne interimar, până la nominalizarea unui alt premier.

De ce a demisionat Premierul Rusiei

Decizia prim-ministrului, un colaborator apropiat al lui Putin, nu pare o surpriză la Kremlin, ci mai degrabă o înţelegere. Demisia Guvernului vine astfel pentru a permite Preşedintelui Rusiei să aducă o serie de schimbări majore Constituţiei.

În discursul privind Starea Naţiunii, Vladimir Putin a propus un referendum care să decidă schimbarea Constituţiei. El vrea ca unele puteri ale preşedintelui să fie transferate parlamentului şi prim-ministrului Rusiei, o măsură care i-ar permite să controleze, în continuare, puterea şi după ce va pleca de la Kremlin.

De altfel, în cursul dimineţii de miercuri, Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev s-au întâlnit, înainte ca liderul de la Kremlin să ţină discursul despre starea naţiunii.

Ce se va întâmpla cu Medvev

Într-un video prezentat de televiziunile ruseşti, Vladimir Putin i-a mulţumit premierului pentru munca sa. După formarea viitorului guvern, Medvedev e aşteptat să preia funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Se pare că el a acceptat deja această funcţie, transmite presa controlată de Kremlin.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Premierul Dmitri Medvedev şi Guvernul Rusiei au demisionat