Antena Meniu Search
x
LIVE

Guvernul bulgar: Mine din Ucraina plutesc în derivă în Marea Neagră. Avertisment pentru locuitorii de lângă ţărm

Avertisment făcut de Guvernul Bulgariei privind prezenţa unor mine care plutesc în derivă în Marea Neagră. 

De Redactia Observator la 21.03.2022, 14:36
Guvernul bulgar: Mine din Ucraina plutesc în derivă în Marea Neagră. Avertisment pentru locuitorii de lângă ţărm - Shutterstock

Executivul de la Sofia spune că acestea au ajuns în zonă de pe ţărmul oraşului portuar ucrainean Odessa şi pun în pericol traficul maritim, anunță agenția EFE. Dispozitivele explozive „au fost aduse de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru toate ambarcaţiunile”.

Avertisment pentru cei care locuiesc în zona ţărmului

Minele provin de pe coasta Odessei, principalul port al Ucrainei la Marea Neagră, iar unii experţi cred că fac parte din dispozitivul defensiv amplasat de armata ucraineană pentru a împiedica debarcarea trupelor ruse în acest oraş.

Experţi de la Academia Navală Militară din Varna au declarat pentru EFE, citaţi de Agerpres, că minele ar putea intra în apele teritoriale bulgare în circa 10 zile. Guvernul de la Sofia a dat asigurări că forţele navale şi autorităţile civile adoptă măsuri extraordinare de supraveghere şi sunt pregătite să neutralizeze dispozitivele explozive.

„Cei care locuiesc în apropierea ţărmului sunt îndemnaţi să anunţe la numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte sferice suspecte, în apă sau pe coastă”, se menţionează în comunicat.

Echipajele bărcilor comerciale din zonă au fost avertizate să supravegheze marea cu maximă atenţie şi să informeze imediat autorităţile de coastă dacă observă obiecte suspecte în apă. Minele navale ajung să plutească în derivă, la suprafaţa apei, dacă se rupe cablul cu care sunt ancorate, explică EFE.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Guvernul bulgar: Mine din Ucraina plutesc în derivă în Marea Neagră. Avertisment pentru locuitorii de lângă ţărm