Antena Meniu Search
x

Halterofilul olimpic ucrainean Oleksandr Pielieshenko a murit pe front. Lupta în război din prima zi a invaziei: "Războiul îi ia pe cei mai buni"

Război în Ucraina. Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a concurat pentru Ucraina la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, a murit în timp ce lupta în războiul țării sale cu Rusia, potrivit unor declarații ale Comitetului Olimpic Ucrainean și ale Federației ucrainene de haltere, citate de CNN, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 15:37

Halterofilul olimpic ucrainean Oleksandr Pielieshenko a murit pe front. Lupta în război din prima zi a invaziei: "Războiul îi ia pe cei mai buni"
- Profimedia

„La 5 mai, un maestru onorat al sportului din Ucraina, Oleksandr Pielieshenko, a murit în războiul cu inamicul; un concurent al Jocurilor Olimpice din 2016, unde a ocupat locul 4 și dublu campion european la haltere”, a postat Comitetul Național Olimpic al Ucrainei pe rețelele de socializare. „Din primele zile ale invaziei la scară largă, Oleksandr s-a alăturat rândurilor Forțelor Armate. Ieri (luni - n.r.) am primit vestea tristă a morții sale. Familia olimpică transmite condoleanțe familiei, prietenilor și rudelor sportivului. Strălucitoare și veșnică amintire a Eroului!", se încheie comunicatul.

Pielieshenko, în vârstă de 30 de ani, a fost de două ori medaliat cu aur la Europene

Pielieshenko, în vârstă de 30 de ani, a fost de două ori medaliat cu aur la Europene, câștigând categoria de greutate 85 kg la Campionatele Europene de haltere din 2016 și 2017. „Ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut pe Oleksandr!”, a transmis luni Federația de Haltere din Ucraina în comunicatul său. CNN a contactat Comitetul Olimpic din Ucraina și Federația de Haltere din Ucraina pentru mai multe informații.

Antrenorul naționalei ucrainene de haltere, Viktor Slobodianiuk, a declarat într-o postare pe rețelele de socializare: „Războiul îi ia pe cei mai buni... Onoratul Maestru al Sportului din Ucraina, dublu campion european, concurent olimpic la haltere Oleksandr Pielieshenko a murit eroic apărând Ucraina de invadatori. Îmi exprim sincerele condoleanțe familiei și rudelor lui Oleksandr! Aceasta este o pierdere foarte grea pentru întreaga comunitate de haltere din Ucraina. Eroii nu mor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Halterofilul olimpic ucrainean Oleksandr Pielieshenko a murit pe front. Lupta în război din prima zi a invaziei: "Războiul îi ia pe cei mai buni"