Antena Meniu Search
x

Haosul a pus stâpânire pe Kabul. Oamenii au blocat capitala Afganistanului în încercarea de a găsi o portiţă de scăpare după sosirea talibanilor

Forţele insurgente ale talibanilor au intrat duminică, 15 august, în Kabul şi au dat peste cap viaţa din capitala Afganistanului.

de Redactia Observator

la 15.08.2021, 16:39

Haosul a pus stâpânire pe Kabul. Oamenii au blocat capitala Afganistanului în încercarea de a găsi o portiţă de scăpare după sosirea talibanilor
- Captura Twitter

Kabul rămăsese singurul mare oraş care nu era încă sub controlul talibanilor. O delegaţie a insurgenţilor a început negocierile cu guvernul afgan pentru o preluare paşnică a puterii, dar în stradă situaţia a degenerat rapid.

Oamenii sunt îngrijoraţi cu privire la viitorul lor şi fiecare încearcă să găsească o portiţă de scăpare. Drumul către aeroport s-a blocat rapid. "Locuitorii din Kabul nu au fost niciodată atât de îngrijoraţi", transmite corespondentul BBC din Afganistan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit presei internaţionale, armata şi poliţia pleacă din posturile de serviciu din anumite locaţii din oraş. Pe de altă parte, talibanii au transmis că nu vor să provoace violenţe în capitală, iar cine vrea să părăsească oraşul e liber să o facă.

Pe acelaşi subiect

Purtător de cuvânt al talibanilor: "Ambasadele să îşi continue activitatea, nu va exista vreun risc pentru diplomaţi"

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat că ambasadele de la Kabul ar trebui să își continue activitatea, Suhail Shaheen precizând că diplomații din Afganistan nu sunt în pericol. “Vrem ca toate ambasadele să îşi continue activitatea, nu va exista vreun risc pentru diplomaţi. Cu toţii ar trebui să îşi continue activitatea la fel ca în trecut”, a afirmat Shaheen, potrivit The Guardian. “Facem apel la Ghani şi la ceilalţi lideri să coopereze cu noi”, a adăugat el.

În plus, a spus el, grupul islamist militant va proteja drepturile femeilor, precum și libertățile pentru lucrătorii din mass-media și diplomații. "Asigurăm oamenii, în special în orașul Kabul, că proprietățile lor, viața lor sunt în siguranță", a spus purtătorul de cuvânt într-un interviu pentru BBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Haosul a pus stâpânire pe Kabul. Oamenii au blocat capitala Afganistanului în încercarea de a găsi o portiţă de scăpare după sosirea talibanilor